SC Apa Prod SA Deva: Investiţii de peste 80 de milioane de euro din fonduri europene

05 Lucrari apa  1183Natalia Bumbac

Mai multe proiecte implementate de operatorul de apă şi canal din nordul judeţului, SC Apa Prod SA Deva, au ajuns pe ultimele sute de metri.
Este vorba de investiţiile realizate în ultimii ani în infrastructura societăţii din fondurile atrase de la Uniunea Europeană. Investiţii care vor continua, conform Master Planului care prevede mai multe etape de realizare şi care se va încheia în 2020.
Astfel, în perioada 2007-2013 plus doi ani, SC Apa Prod SA Deva a derulat proiectul denumit „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, din fonduri europene şi cofinanţări din alte surse. Proiectul a fost divizat în 10 contracte de lucrări desfăşurate în toate localităţile în care operează societatea de apă şi canal. Câteva dintre aceste contracte au fost încheiate 100 la sută, celelalte fiind în prag de finalizare. Potrivit datelor furnizate de SC Apa Prod SA Deva, valoarea totală a proiectului se ridică la 469.305.737 de lei, din care 388.136.057 de lei reprezentând finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune. Restul banilor au fost alocaţi de la bugetul de stat şi local, dintre care 29.042.515 de lei a fost contribuţia beneficiarului, respectiv SC Apa Prod SA Deva, bani care au fost obţinuţi printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.