EvenimentFlash

Două surori din satul Balomir au fost găsite moarte în casă. Crimă dublă, înfiorătoare, în Ţara Haţegului

03 crima foto daniel gutaOana Mihnea

Două pensionare, ambele cu handicap locomotor, din localitatea Balomir, comuna Sântămăria Orlea, au fost găsite ieri de un vecin într-o baltă de sânge. Ambele au fost omorâte cu cruzime, în propria lor casă.

În scaune cu rotile
Augustina, în vârstă de 69 de ani şi Elena Lingurar, de 72 de ani, erau surori şi locuiau sub acelaşi acoperiş. Amândouă sufereau de handicap locomotor, fiind imobilizate în scaune cu rotile. Din această cauză, unii vecini mergeau adesea la ele să le ofere ajutor.  Ieri, în jurul orei 11.00, unul dintre vecini a mers la ele acasă, însă a găsit uşa de la intrarea în locuinţă spartă. Când a păşit înăuntru s-a îngrozit de ceea ce a văzut. Acolo era un adevărat măcel. Trupurile celor două pensionare zăceau pe podea într-o baltă de sânge, una dintre femei fiind pe jumătate dezbrăcată. Bărbatul a sunat imediat la 112, însă a fost prea târziu. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care însă nu a putut decât să constate decesul femeilor. Se pare că decesul celor două s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri“, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara.

A fost crimă în scop de jaf?
Potrivit celor relatate telefonic de primarul comunei Sântămăria Orlea, Dumitru Ioan Oprean, cu doar câteva zile în urmă, femeile primiseră pensiile şi indemnizaţiile de handicap, suma totală ajungând la aproximativ 2.000 lei. Poate autorul sau autorii acestei abominabile duble crime tocmai asta au urmărit: să le jefuiască pe cele două femei de banii primiţi. Potrivit martorilor, victimele aveau urme vizibile de violenţă mai ales în zona capului, iar feţele lor erau mutilate din cauza loviturilor. Având în vedere toate aceste lucruri, urme de lovire, faptul că una dintre ele era pe jumătate dezbrăcată, şi uşa de la casă distrusă, este foarte probabil să fie vorba despre un jaf, viol şi crimă. Deocamdată, primele indicii  duc la comiterea unei duble crime. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au început cercetările pentru infracţiunea de omor şi găsirea vinovatului. Trupurile femeilor au fost preluate de medicii legişti pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cauzei morţii.

4 comentarii la „Două surori din satul Balomir au fost găsite moarte în casă. Crimă dublă, înfiorătoare, în Ţara Haţegului

 • De ce nu se asigura paza la cei bolnavi si batrani ?
  Tot cineva care stia de aceasta familie neajutorata ,tot cineva din sat care-i cunoastea este vinovat de aceasta crima dubla .In Hateg este un blestem ,in anul trecut sa mai facut asemenea fapte criminale .

 • trei masuri urgente, strict necesare:

  1. reintroducerea pedepsei cu moartea pentru crime de acest gen. Faptuitorii nu merita efortul bugetar al comunitatii de a le plati sejur gratuit pe viata, fara munca (masa, casa, televizor). Toleranta nesabuita si nemasurata duce la anarhie.

  2. reglementarea urgenta a uzului de arma la toate organele abilitate sa poarte arma, (politie, SRI, jandarmerie) in sensul de a nu mai constitui „obiect de decor”. Atentie si la fenomenul migratiei. In reglementarile fortelor de ordine trebuie sa se ia masuri urgente.

  3. introducerea sistemelor video de catre comunitatile locale, pana fac tot felul de investitii aberante, ex. sali de sport la 3 copii si afterschool la 5 elevi (oricum pretul a scazut la aceste componente).

  4. politistii , poate ca nu ar fi rau, sa mai lase jocul de poker, si sa mai faca patrule, prea am introdus birocratia peste tot. Niciunde in lume ordinea nu se face cu … pixul, doar completand formulare si incasand taxe.

 • Mai Rupa, nu se poate asigura paza tuturor batranilor ramasi fara ajutor, ca-s prea multi sarmanii in comparatie cu tineretu’ ramas in tara.
  Pacat insa ca a fost executat Ion Antonescu, ca erati voi mai putini.

 • Pedeapsa cu moartea ! Categoric ! Monica Cluj Napoca

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura