Actualitate

Sãrbãtori de toamnã la Ribita

Magdalena Şerban

Trecerea către anotimpul rece, dar mai ales, recolta toamnei reprezintă pentru orice comunitate, prilejul de a se bucura de ultimele raze de soare din an şi de a uita de grijile vieţii cotidiene. De zile frumoase au avut parte şi cei din comuna Ribiţa, veniţi cu mic, cu mare, să-l sărbătorească pe ,,Sfântul Soare’’, dar şi să-şi cinstească eroii, aşa cum se cuvine.

Pe Dealul Pleşei
În fiecare an, în ultima săptămână din luna octombrie, Asociaţia Culturală „Copiii Soarelui”, organizează la sediul său din satul Dumbrava de Sus, „Sărbătoarea Scorpionilor”. Acţiunea se desfăşoară pe Dealul Pleşei, într-un cadru natural, de un pitoresc aparte. Aici, se consumă numai preparate naturiste, iar o formaţie de instrumentişti asigură buna-dispoziţie a participanţilor. Conform aceleiaşi tradiţii, serbarea culminează cu un grandios foc de tabără.
Nici anul acesta nu a fost dezminţit frumosul obicei, spre deliciul tuturor celor prezenţi.

 Troiţă  pentru erou
Tot satul Dumbrava de Sus a fost gazda unui eveniment aparte pentru localnici. Duminică, la final de octombrie, în curtea căminului cultural din localitatea amintită, a avut loc sfinţirea unei troiţe ridicate în cinstea eroului martir Mateş Ioan Mihai, mort în Revoluţia din 1989, în ajunul Crăciunului, la Târgu Mureş. Troiţa a fost ridicată de Primăria Comunei Ribiţa, iar la slujba de sfinţire au participat rudele eroului, consăteni, precum şi autorităţi locale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura