Conducerea ITM Hunedoara, demisă de ministrul Muncii

2 noiembrie 2010 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

După ce, săptămâna trecută, inspectorul de muncă Puiu Dişa a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara a fost demisă de ministrul Muncii, Ioan Botiş. Ieri, în fruntea instituţiei a fost numit Cristian Moisă, fostul şef al Serviciului de Control Relaţii de Muncă din cadrul instituţiei respective.

„Nu este o coincidenţă”

Miercurea trecută, inspectorul de muncă Puiu Dişa a fost prins, în flagrant, de procurorii Anticorupţie, luând 1.000 lei, drept mită de la administratorul unei societăţi comerciale. În urma faptului că Tribunalul Alba a emis pe numele inspectorului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, vineri, ministrul Muncii a emis un ordin prin care inspectorul şef, Horia Iacob Raţiu (foto), şi inspectorul şef adjunct, Gheorghe Dorel Raţ, au fost demişi.

„Cei doi erau interimari, dar cu siguranţă, demiterea lor nu este o coincidenţă. Totul s-a petrecut în contextul incidentului de săptămâna trecută, cu acel inspector de muncă arestat. Din punctul meu de vedere, măsura ministerului este extrem de dură, mai ales că inspectorul prins că a luat mită a făcut un gest pur individual, fără ca şefii săi să ştie acest lucru. Pe postul interimar de inspector şef al ITM Hunedoara a fost numit Cristian Moisă, iar în termen de 30 de zile, va trebui organizat un concurs”, a declarat Dorin Gligor, subprefectul judeţului Hunedoara.

„Ordinul se execută, nu se discută”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la demiterea sa, Horia Iacob Raţiu se arată a fi împăcat cu situaţia creată. „După cum se spune, ordinul nu se discută, se execută. De acum încolo, voi rămâne şef de birou la Corpul de Control, iar viaţa merge înainte”, a declarat Horia Iacob Raţiu, fostul inspector şef al ITM Hunedoara.

În cursul zilei de ieri, la Curtea de Apel Alba-Iulia, magistraţii au judecat recursul declarat de inspectorul de muncă Puiu Dişa, cu privire la măsura arestării preventive. „Recursul a fost respins, iar hotărârea este definitivă. Prin urmare, inculpatul Puiu Dişa va rămâne după gratii”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. dan c spune:

  cristian moisa este o persoana foarte serioasa si competenta cum rar mai intalnesti prin institutiile bugetare.

 2. haha spune:

  sunt convins…

 3. tancanel spune:

  a fost demis ratiu? mare hot e si asta

 4. Cornel spune:

  Ce vina au sefii ca ia mita un subaltern? Trebuia sa il sesizeze pe sef ca i s-a cerut mita si daca nu lua masuri, atunci sa raspunda, nu asa…. ca s-au gasit alte persoane care sa doreasca aceste posturi caldute si le trebuiau motive ca sa-si puna oamenii lor pe posturi. Hai sa fim seriosi,ca Disa mai sunt multi, daca ar raspunde sefii pentru toti, s-ar demite conducerea ITM saptamanal

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Internet într-un cătun din vârful munţilor

Nu au un drum modern sau reţea de telefonie, însă vor avea acces la tehnologie, mai precis la Internet. Locuitorii...

Eşec la popice

Echipa naţională de popice a României, pregătită de hunedoreanul Marcel Dobrică, s-a întors fără nici o medalie de la Campionatul...

Jiul, „împrăştiată“ în Liga I

Mulţi foşti jucători ai Jiului respiră aerul primei ligi, în ciuda faptului că echipa fanion a Văii nu mai cochetează...

Închide