Sport

Salvare prin inferioritatea adversarilor

01-muresul-deva-u-cluj3

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi-a asigurat supravieţuirea în liga secundă printr-o victorie clară în faţa celor de la U. Cluj, care au jucat foarte slab şi şi-au dezamăgit suporterii.

Execuţie, nu duel
Aşteptat ca un meci pe viaţă şi pe moarte, întrucât cele două echipe erau în luptă directă pentru evitarea retrogradării, jocul dintre Mureşul Deva şi U. Cluj s-a transformat într-o execuţie în direct. Vina aparţine clujenilor, care au jucat neaşteptat de slab. Mureşul a fost concentrată şi motivată, dar nu mai bună decât în alte meciuri, însă trupa pregătită de Dorinel Munteanu s-a făcut de râs şi riscă să retrogradeze. Şepcile roşii sunt la egalitate de puncte cu ACU Arad, însă dacă ambele echipe câştigă în ultima etapă, clujeni, retrogradează, întrucât au rezultate mai slabe în meciurile directe.

Atacanţi letali
Soarta meciului s-a decis relativ repede, iar verdictul a fost dat de cuplul de atacanţi ai Mureşului, Lintaru şi Biţiş, care a speculat erorile grave ale defensivei clujene. Tonul l-a dat Biţiş, care l-a hipnotizat pe Marincău şi i-a pasat ideal lui Lintaru (12), iar acesta a şutat în stânga portarului: 1-0. Lintaru s-a revanşat şi i-a întors serviciul lui Biţiş (min. 35), după o cursă pe banda stângă, iar golgeterul devean a majorat scorul cu un şut la vinclu: 2-0. A urmat eliminarea lui Suller (min. 41), care a văzut două cartonaşe galbene într-un minut, primul pentru fault, al doilea pentru protest, şi U. Cluj era la podea. Mureşul a profitat de situaţie, iar Biţiş (57) a mărit umilinţa adversarilor, ducând scorul la  3-0 cu un şut din careul mic, după o centrare a lui Lintaru. Şepcile roşii au încercat prima dată poarta Mureşului abia în minutul 50, iar la final, portarul Fărcaş (junior) a respins salvator şuturile expediate de Janos Vajda de la 25 de metri (81) şi Biţiş (90).

Fanii s-au supărat
Suporterii „şepcilor roşii“ au părăsit tribunele stadionului „Cetate“, imediat după ce Mureşul a marcat golul trei. Cei peste 300 de fani clujeni au început prin a-şi încuraja favoriţii, însă la 3-0 s-au enervat, i-au blamat şi le-au întors spatele. Unii dintre ei chiar şi-au arătat fundul. Ultraşii clujeni au redeschis războiul şi cu Dorinel Munteanu, căruia i-au cerut să plece de la Cluj. „Dorinel, pleacă dacă ai onoare“. „E cea mai urâtă zi din viaţa mea. Mi-am dorit foarte mult ca Universitatea să se salveze de la retrogradare. Nu am reuşit, deşi am sperat până în ultimul moment. Matematic, ar mai fi şanse, însă eu nu mai cred în minuni“, a spus Munteanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.