Sport

Scor cu rãsunet negativ

Ciprian Marinuţ

Rezultatul de 3-1 este cunoscut în lumea fotbalului românesc ca un „clasic” al aranjamentelor, iar aspectul partidei dintre Minerul Lupeni şi CSM Rm. Vâlcea n-a reuşit să-i contrazică renumele.

Cu adversarii în vacanţă
Minerul Lupeni a avut şansa să joace în meciul care i-a asigurat matematic supravieţuirea în eşalonul doi împotriva celor de la CSM Rm. Vâlcea, exact după ce oltenii au ieşit din cursa pentru promovare. Drept urmare, minerii au avut un meci uşor, întrucât adversarii nu s-au prea omorât cu firea, deşi oltenii au fost echipa cu cel mai plăcut fotbal din liga secundă în retur. Consilierul tehnic al Minerului, Petre Gigiu, s-a arătat mulţumit de rezultat, dar a recunoscut că jucătorii CSM-ului păreau plecaţi în vacanţă. „Am întâlnit o echipă bună, dar care intrase deja în vacanţă. Jucătorii sunt cei care au dus greul şi au făcut un meci bun şi le mulţumesc pentru că ne-am atins obiectivul”, a spus Gigiu, pentru care Minerul Lupeni este a treia echipă pe care o salvează de la retrogradare, după Vâlcea, în anul 2000 şi Câmpina, 2008.

Fără emoţii
Presaţi de nevoia de a învinge, minerii au început tare, iar Gideon (5) a marcat cu capul după un corner, însă arbitrul Mugurel Vădan (Bucureşti) a anulat golul pe motiv de fault la portar. Fluieraşul s-a revanşat şi a acordat uşor penalty la un fault asupra lui Roman la limita careului, iar căpitanul gazdelor, Chiţu, a deschis scorul: 1-0. Atacantul african al minerilor, Gideon (min. 39), a majorat scorul, după ce a driblat uşor doi fundaşi în careu şi a marcat cu un şut plasat, 2-0. Tot minerii au stat şi la baza fazei golului celor de la CSM Rm. Vâlcea. Pocian a gafat  în poziţie de ultim apărător, iar Gârlă (50) a redus din diferenţă, după ce a scăpat singur cu portarul şi a marcat cu un şut plasat. Scorul de 2-1 nu i-a speriat pe mineri şi nici oltenii nu s-au zbătut pentru egalare. Drept urmare, Apostol (85) a închis tabela cu un şut din interiorul careului mare, scor 3-1.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura