Zero orgolii, multã… pace, prea puţin fotbal

8 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11-jiul

Ciprian Marinuţ

Jiul n-a avut mândria de a învinge o echipă care accede în Liga I, argeşenii s-au mulţumit doar cu punctul necesar promovării, iar fotbalul s-a dovedit de bun simţ şi… a plecat în vacanţă.

Boala suficienţei
Fără griji în privinţa retrogradării şi fără speranţe de mărire, Jiul şi-a pierdut şi orgoliul. Minerii au tratat cu lejeritate meciul cu Internaţional, care pentru ei avea miză doar în planul onoarei, deşi altădată un joc cu o echipă virtual promovată i-ar fi determinat pe alb-negri să mănânce jăratic şi să zburde pe teren. Nici Internaţional nu s-a dat peste cap pentru a demonstra prin fotbal de calitate că merită să promoveze. Trupa antrenată de Ştefan Stoica s-a mulţumit să smulgă punctul care-i asigura şi matematic promovarea, înainte cu o etapă de final, şi a forţat exact cât a fost nevoie, pentru a nu pierde.

Cauză şi efect
Obligată de statutul de gazdă, Jiul a avut iniţiativa în prima parte a meciului. Juniorul Vădrariu, dornic de afirmare, a intrat în dribling în careul advers şi a centrat perfect pentru Mircea Gheorghe (30), iar „dirijorul” Jiului a marcat cu latul de la şase-şapte metri. Golul minerilor i-a trezit pe argeşeni, mai ceva ca un duş rece. Dicu (37) a dat tonul ocaziilor şi a ţintit bara din stânga porţii lui Hotoboc. Jiul a dispărut complet din joc, după pauză, spre enervarea puţinilor spectatori din tribune. Internaţional a profitat, a preluat controlul şi a asediat careul minerilor. Părăsit parcă de proprii apărători, portarul Hotoboc (65) s-a opus la trei şuturi consecutive ale adversarilor. Apoi, Stoianov a ratat incredibil de la doi-trei metri. Până la urmă, acelaşi Stoianov (72) a restabilit egalitatea şi a adus liniştea în teren şi enervarea în tribune. Eliminarea căpitanului Pintilii produsă în minutul 82 n-a salvat aparenţele, ci a tulburat şi mai mult apele unui meci cu prea puţin fotbal.

Huiduiţi de spectatori
Finalul de meci a declanşat fiesta în tabăra argeşenilor. Promovaţi în Liga I, alături de Unirea Alba Iulia, piteştenii au încins o horă a bucuriei la mijlocul terenului şi au făcut baie de şampanie la vestiare. Supăraţi, puţinii spectatori prezenţi în tribune i-au huiduit pe jucătorii lui Daniel Timofte. „Blatiştilor”, „Să vă fie ruşine şi „demisia, demisia” au fost scandările spectatorilor, care i-au taxat şi pe jucătorii din Piteşti. „Nu aveţi faţă de prima ligă” şi „O să aveţi soarta celor de la Otopeni”, le-au strigat minerii celor de la Internaţional.
Jiul Petroşani – Internaţional Curtea de Argeş 1-1 (1-0)
Au marcat: M. Gheorghe (30) – Stoianov (73)
Jiul: Hotoboc – Drăghici (67’ Oneţ), Pintilii (cpt/eliminat în min. 82), V. Stancu – Răduţoiu, Bastardu, Ilin, M. Gheorghe – Gheţi, M. Ilie (81’ Afrem – 89’ H. Popa), Vădrariu. Antrenor –  Daniel Timofte.
Internaţional: C. Moldovan – Chiricheş, Bier, C. Ciobanu, Bouleanu (53’ R. Stan) – Bold (53’ Stoianov), A. Stoica, Ciucur (87’ G. Matei), C. Străuţ – Jianu, Cr. Dicu (cpt). Antrenor – Ştefan Stoica.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scor cu rãsunet negativ

Rezultatul de 3-1 este cunoscut în lumea fotbalului românesc ca un „clasic” al aranjamentelor, iar aspectul partidei dintre Minerul Lupeni...

Salvare prin inferioritatea adversarilor

Mureşul Deva şi-a asigurat supravieţuirea în liga secundă printr-o victorie clară în faţa celor de la U. Cluj, care au...

Winkler, singurul hunedorean în PE

Judeţul Hunedoara are un singur reprezentant în Parlamentul European. Dintre candidaţii locali situaţi pe locuri considerate eligibile pe listele PNL...

Închide