Sport

Zero orgolii, multã… pace, prea puţin fotbal

11-jiul

Ciprian Marinuţ

Jiul n-a avut mândria de a învinge o echipă care accede în Liga I, argeşenii s-au mulţumit doar cu punctul necesar promovării, iar fotbalul s-a dovedit de bun simţ şi… a plecat în vacanţă.

Boala suficienţei
Fără griji în privinţa retrogradării şi fără speranţe de mărire, Jiul şi-a pierdut şi orgoliul. Minerii au tratat cu lejeritate meciul cu Internaţional, care pentru ei avea miză doar în planul onoarei, deşi altădată un joc cu o echipă virtual promovată i-ar fi determinat pe alb-negri să mănânce jăratic şi să zburde pe teren. Nici Internaţional nu s-a dat peste cap pentru a demonstra prin fotbal de calitate că merită să promoveze. Trupa antrenată de Ştefan Stoica s-a mulţumit să smulgă punctul care-i asigura şi matematic promovarea, înainte cu o etapă de final, şi a forţat exact cât a fost nevoie, pentru a nu pierde.

Cauză şi efect
Obligată de statutul de gazdă, Jiul a avut iniţiativa în prima parte a meciului. Juniorul Vădrariu, dornic de afirmare, a intrat în dribling în careul advers şi a centrat perfect pentru Mircea Gheorghe (30), iar „dirijorul” Jiului a marcat cu latul de la şase-şapte metri. Golul minerilor i-a trezit pe argeşeni, mai ceva ca un duş rece. Dicu (37) a dat tonul ocaziilor şi a ţintit bara din stânga porţii lui Hotoboc. Jiul a dispărut complet din joc, după pauză, spre enervarea puţinilor spectatori din tribune. Internaţional a profitat, a preluat controlul şi a asediat careul minerilor. Părăsit parcă de proprii apărători, portarul Hotoboc (65) s-a opus la trei şuturi consecutive ale adversarilor. Apoi, Stoianov a ratat incredibil de la doi-trei metri. Până la urmă, acelaşi Stoianov (72) a restabilit egalitatea şi a adus liniştea în teren şi enervarea în tribune. Eliminarea căpitanului Pintilii produsă în minutul 82 n-a salvat aparenţele, ci a tulburat şi mai mult apele unui meci cu prea puţin fotbal.

Huiduiţi de spectatori
Finalul de meci a declanşat fiesta în tabăra argeşenilor. Promovaţi în Liga I, alături de Unirea Alba Iulia, piteştenii au încins o horă a bucuriei la mijlocul terenului şi au făcut baie de şampanie la vestiare. Supăraţi, puţinii spectatori prezenţi în tribune i-au huiduit pe jucătorii lui Daniel Timofte. „Blatiştilor”, „Să vă fie ruşine şi „demisia, demisia” au fost scandările spectatorilor, care i-au taxat şi pe jucătorii din Piteşti. „Nu aveţi faţă de prima ligă” şi „O să aveţi soarta celor de la Otopeni”, le-au strigat minerii celor de la Internaţional.
Jiul Petroşani – Internaţional Curtea de Argeş 1-1 (1-0)
Au marcat: M. Gheorghe (30) – Stoianov (73)
Jiul: Hotoboc – Drăghici (67’ Oneţ), Pintilii (cpt/eliminat în min. 82), V. Stancu – Răduţoiu, Bastardu, Ilin, M. Gheorghe – Gheţi, M. Ilie (81’ Afrem – 89’ H. Popa), Vădrariu. Antrenor –  Daniel Timofte.
Internaţional: C. Moldovan – Chiricheş, Bier, C. Ciobanu, Bouleanu (53’ R. Stan) – Bold (53’ Stoianov), A. Stoica, Ciucur (87’ G. Matei), C. Străuţ – Jianu, Cr. Dicu (cpt). Antrenor – Ştefan Stoica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura