Stiri

Ştiri – 9.06.2009

CIP – campioana României

Echipa CIP Deva este noua campioană a României la futsal. Aseară, CIP a întrecut cu scorul de 7-2 (3-2) echipa Concordia Chiajna, în cel de al treilea meci a finalei pentru titlul de campioană naţională. Vom reveni cu amănunte în numărul nostru de mâine.

Motociclist lovit la Hunedoara
Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, duminică seară, în centrul municipiului Hunedoara. Un tânăr, Ovidiu S., în vârstă de 19 ani, conducător al unei motociclete, s-a ciocnit de un autoturism, deoarece şoferul maşinii nu a acordat prioritate motociclistului. Tânărul rănit a fost transportat la spital. (A. Năstase)

Direct în zid
Sâmbătă, trei persoane au ajuns la Spitalul din Haţeg, în urma unui accident de circulaţie. Victimele se aflau în autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Baru, Dan L. Şoferul a pierdut controlul maşinii, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-un zid de pe marginea drumului. (A. Năstase)

Liber la garanţii subvenţionate pentru credite
Comisia Europeană (CE) a avizat o schemă propusă de guvern, pentru susţinerea firmelor şi societăţilor care se confruntă cu dificultăţi de finanţare, prin ajutoare de stat sub formă de garanţii subvenţionate pentru credite de investiţii şi capital de lucru, încheiate până la 31 decembrie 2010.“Măsura propusă de România facilitează accesul companiilor la credite. Aceasta este o modalitate eficace de a încuraja investiţiile în afaceri şi redresarea economică, fără a se denatura în mod nejustificat concurenţa“, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes.

Yuanul, inclus în rezervele valutare mondiale?
Yuanul chinezesc ar putea fi inclus, în decurs de 10 ani, în rezervele valutare mondiale, a declarat ministrul rus de Finanţe, Alexei Kudrin, în condiţiile în care autorităţile de la Moscova vor ca dominaţia dolarului să fie redusă. China a început, treptat, să se folosească de puterea economică, pentru a conferi un rol mai important yuanului, care nu este încă pe deplin convertibil. Kudrin, unul dintre colaboratorii apropiaţi ai premierului Vladimir Putin, consideră că cea mai directă cale ar fi ca în China să se liberalizeze economia şi să se permită convertibilitatea yuanului.

Suporteri periculoşi
Un suporter al echipei U. Cluj a venit la meciul de sâmbătă, de la Deva, cu un cuţit, iar un altul avea asupra sa un spray paralizant. „Armele” celor doi au fost depistate de jandarmii hunedoreni la filtrul organizat la intrarea în Stadionul „Cetate” Deva. Tudor M., de 29 de ani, din localitatea Turda, avea un cuţit în rucsac, iar Marius B., de 19 ani, din municipiul Cluj Napoca, avea asupra sa un spray cu efect paralizant. Jandarmii au întocmit acte de constatare cu privire la săvârşirea faptelor contravenţionale comise de cei doi. Măsurile de securitate la meciul Mureşul Deva – U. Cluj au fost asigurate de peste 70 de jandarmi, iar pe timpul desfăşurării partidei nu au fost înregistrate incidente.

Patron cu 10 clase
Benone Lazăr (foto), patronul echipei Internaţional Piteşti, şi-a urmărit echipa de la tribuna a doua a stadionului Jiul, la meciul care a asigurat promovarea echipei piteştene în Liga I. Lazăr a fost zărit de către spectatorii care l-au huiduit şi i-au strigat „Să te ia DNA-ul”. Proprietarul nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş e un prosper om de afaceri, care a reuşit să strângă o avere de 60 de milioane de euro, chiar dacă nu a absolvit decât 10 clase şi o şcoală profesională de tinichigerie. Tot la meciul Jiul – Internaţional, la tribuna oficială a luat loc şi fostul tehnician al Jiului, Gigi Mulţescu.

Gata cu gratuităţile
Pentru prima dată de la revenirea în Liga a II-a, oficialii grupării Mureşul Deva au pus în vânzare bilete la meciurile din campionat ale echipei devene. Un bilet de intrare a costat cinci lei. Altfel, Gică Barbu, antrenorul Mureşului, s-a arătat dezamăgit de situaţia grea în care a ajuns U. Cluj, echipă aflată la un pas de retrogradare. „Cu un ochi râd şi cu altul plâng. Regret situaţia în care a ajuns „U“ Cluj, echipă al cărei antrenor şi preşedinte am fost şi eu. Azi am întâlnit un adversar foarte slab“, a spus Gică Barbu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.