Actualitate

Salvamarii, angajaţi la negru

Asociația în cauză angajase ”la ne­gru” doi salvamari și activa în cadrul Complexului Aqualand Deva, dar și la Ștrandul din Deva. Un control al Inspec­toratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a scos la iveală neregulile privind angajații fără forme legale.

Voluntari, dar plătiți
Asociația a fost amendată, dar a con­testat sancțiunea. Cei de la firma cu sal­vamarii nu au recunoscut nimic, sus­ținând că oamenii erau de fapt angajați, dar nu au fost trimise contractele la REVISAL, iar unii erau voluntari.
ITM Hunedoara a susținut că două persoane au fost identificate ca pres­tând activităţi lucrative pentru aso­ciație. ”Munceau fără forme legale de angajare în folosul angajatorului, res­pectiv aveau încheiate contracte de vo­luntariat, însă primeau în schimbul activităţii 300 lei/lună. Voluntariatele erau încheiate pentru a evita con­trac­tele individuale de muncă, încercând să mascheze astfel activitatea des­fă­şurată de aceste persoane, cu scopul de a se sustrage de la obligaţiile legale”, a fost replica celor de la ITM Hunedoara. Asociația cu pricina mai fusese amendată pentru aceleași nereguli. De data asta, amenda a fost 40.000 de lei. (M.Gânju).