Salbă de medalii pentru gimnastele din Deva

Întrecerile Campionatelor Naționale de gimnastică pentru junioare și senioare, organizate la Ploiești, au reunit  într-o competiție care s-a desfășurat pe parcursul a patru zile gimnaste de la 14 cluburi cu tradiție din țară, dar am consemnat și absența reprezentantelor de la CSS 1 Constanța și CSA Steaua București, unde sunt câteva junioare valoroase.

Important a fost faptul că în urma acestor întreceri se vor stabili  loturilor cu care România va participa la  Campionatele Europene  programate în perioada 16-21 decembrie  la Mercin-Turcia.

La junioare I nivelul cinci competițional întrecerile au fost dominate net de către gimnastele de la LPS Cetate Deva,  iar  podiumul de premiere  la individual compus a fost în totalitate  ocupat de sportivele de la Deva, Ioana Danciu fiind noua campioană  națională, ea fiind urmată de Amalia Ghigoarță și de Luana Șerbănescu.

Ioana Danciu  și-a trecut în palmaresul personal și medalii cucerite în finalele pe aparate – aur la paralele și bârnă, argint la sărituri și bronz la sol. Amalia Ghigoarță a câștigat finala de la sol, un argint la paralele și două medalii de bronz la sărituri și bârnă, Luana Șerbănescu aduce la palmaresul clubului Cetate două medalii de argint, cucerite la sol și  bârnă iar Adina Crișan  a cucerit o medalie de bronz la paralele. Menționăm că toate aceste sportive sunt componente ale lotului național de junioare și se pregătesc la Centrul Olimpic din Deva.

Ana Maria Bărboșu, de la CSS Focșani,  a dominat  competiția de la junioare I nivelul șase, ea fiind noua campioană națională  la această categorie, unde a câștigat toate finalele pe aparate.

Revenind la junioarele din lotul de la Deva să amintim aici și antrenorii care alcătuiesc colectivul tehnic: Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu, Cătălin Meran și Lucian Sandu, care este coordonatorul colectivului tehnic. Lângă gimnastele pe care le-am nominalizat mai sus mai sunt în lotul junioarelor  alte câteva sportive talentate de la cluburi din țară: Andreea Preda, Iulia Trestianu, Ana Maria Turcu, Shakira Cantaragiu, Mara Ceplinschi, care  vor completa echipa pentru Campionatele Europene din Turcia.

În întrecerea open a echipelor de club, formația deveană alcătuită din Ioana Danciu, Amalia Ghigoarță, Luana Șerbănescu și Adina Crișan a cucerit medalia de bronz, după echiple de la CS Farul Constața și CS Dinamo București.

Competiția senioarelor a fost una open, la care au fost incluse și junioarele, Silviana Sfiringu de la CS Farul Constanța  fiind ocupanta locului I în clasament, ea fiind urmată de Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani), podiumul fiind completat de Ioana Stănciulescu (CS Farul).

Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanţa) s-a impus la paralele, bârnă şi sol, duminică, în finalele pe aparate, iar Silviana Sfiringu s-a impus la sărituri și a ocupat locul secund la sol. De apreciat evoluțiile prezentate de Antonia Duță și de Daniela Trică, toate fiind componente ale lotului național de senioare. Maria Holbură (CS Farul), gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe cinci la bârnă (11,767) şi la paralele (10,533). Senioarele sunt pregătite  de  Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu.

Larisa Iordache (24 de ani) a revenit într-o competiţie oficială după o pauză de trei ani. Gimnasta legitimată la CS Dinamo a evoluat în afara concursului,  dar a avut exerciții apreciate cu note mari de arbitre: la bârnă (13,733), sol (13,567) şi sărituri (14,367 – cea mai mare notă din concurs). De remarcat că Larisa Iordache vine după o pauză de două săptămâni din cauza infectării cu Covid-19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.