Salariile paramedicilor de la Salvital au fost majorate

05 smurd-bun-794x476Oana Mihnea

Dacă la începutul anului a izbucnit un scandal pe tema nivelului de salarizare al paramedicilor de la Salvital Hunedoara, iată că problema acestora şi-a găsit rezolvare. Începând din luna mai, paramedicii vor primi salarii mai mari, aşa cum şi-au dorit.
Ieri a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Salvital Hunedoara, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei a presupus majorarea salariului de bază al paramedicilor şi asistenţilor medicali ai Salvital. Întrucât proiectul de hotărâre a primit unanimitate de voturi din partea celor prezenţi, angajaţii pot răsufla acum liniştiţi. „A fost aprobată astăzi majorarea cu 25 la sută a salariului de bază pentru paramedici şi asistenţii medicali începând cu 1 mai 2016. În prezent, salariul de bază este 1.464 lei, la care se adaugă sporurile, iar odată cu majorarea, va ajunge la 1.800 lei. Chiar şi aşa, nu este suficient atât timp cât colegii lor angajaţi în alte structuri au un salariu aproape dublu“, a precizat Andrei Mihuţ, preşedintele-director al Salvital Hunedoara.
Majorarea salarială presupune şi păstrarea sporurilor anterioare, adică spor pentru condiţii vătămătoare de 10 la sută, spor de noapte de 25 la sută şi spor de fidelitate de maximum 15 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare