Şah: Trofeul Cetăţii la Deva

23 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Peste 90 de şahişti de toate vârstele şi categoriile, de la maeştri internaţionali, până la jucători nelegitimaţi, au participat la cea de a 29-a ediţie a Trofeului Cetăţii de la Deva. Competiţia s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, timp de patru zile, şi a fost organizată de Clubul de Şah Deva (preşedinte Cosmin Tătăruş), cu sprijinul Consiliului local, Centrului Cultural „Drăgan Muntean” şi Aqualand Deva.

Trofeul Cetăţii a fost structurat pe două concursuri, ambele turnee fiind omologate de Federaţia Română de Şah şi FIFE (Federaţia Internaţională). Arbitrajul a fost asigurat de Emil Deliman şi Antonio Deliman, iar director de turneu a fost Marius Lungu.
Întrecerea la Openul A a fost dominată clar de maestrul internaţional Tamas-Kristof Ball (în foto, cu faţa), legitimat la clubul Vados Arad, care a obţinut şase victorii în primele şase runde, oferind doar o remiză de curtoazie în ultima rundă. Pe locul al doilea a terminat reprezentantul gazdelor, Iuliu Hegeduş, maestru FIDE, la egalitate de puncte cu Petru Ursan, din Timişoara, dar cu coeficient mai bun. În clasamentul feminin podiumul a fost ocupat de Gabriela Cristocea, urmată de Andreea Panainte şi deveanca Medeea Francesca Maniul. La categoria ELO sub 1600 primul s-a clasat Mina Andrei Mareşanu, iar la ELO sub 1900 Radu Ţâmpea.
În Openul B, reşiţeanul Albert Drăgoi s-a impus în clasamentul general, la egalitate de puncte, câte 5, cu sibianca Maria Iorga. Tudor Mihăescu-Duţă, de la Clubul de Şah Deva, a câştigat la grupa sub opt ani, urmat de Iris Antal, tot din Deva, dar care joacă acum pentru Arad. La categoria sub 10 ani, primul a fost Albert Drăgoi, urmat de colegul său de club Alin Stângu. În clasamentul fetelor, Maria Iorga a fost urmată pe podium de Iulia Ştefan şi Andreea Albescu, aceasta din urmă legitimată la Jiul Petroşani.
„Sunt la a treia prezenţă la acest turneu. Deva este o locaţie frumoasă, iar premiile au fost destul de mari, organizatorii au oferit bani frumoşi pentru patru zile de concurs. Cu Moses am avut o partidă grea, cu Hegedus a fost tot un joc pe muchie de cuţit, aveam fiecare câte trei puncte după primele trei runde, atunci a fost un moment important al turneului. Pentru mine urmează acum plecarea în Serbia, joc acolo pentru o echipă din divizia a doua. Cu Vados Arad avem ca obiectiv menţinerea în Superliga Naţională, primul eşalon şahistic din România”, a declarat Tamas-Kristof Ball, câştigătorul concursului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Magazinul Altex din Petroşani, spart de indivizi mascaţi

O spargere a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3, la magazinul Altex, aflat într-un...

Lacul Cinciş, poligon pentru pompierii scafandri

Militarii din şase inspectorate judeţene participă, în perioada 21 - 26 octombrie, la un antrenament complex în scufundare organizat de...

Urmărit de francezi, prins de poliţiştii din Brad

Un hunedorean de 35 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile...

Închide