Sport

Săgeţi cu ţinte olimpice

11 x 1 Razvan-Marcu-2Ciprian Marinuţ

Arcaşii de la SCM Deva care fac parte din Lotul Olimpic al României coordonat de antrenorul Viorel Hăbian au ca obiectiv principal pentru anul 2016 obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Simona Băncilă, Luminiţa Boroş, Răzvan Marcu (foto) şi Ghenadi Epure au şanse mari de a reprezenta judeţul Hunedoara la cea mai importantă competiţie sportivă a anului.

Antrenamente intense
Sportivii au început deja antrenamentele şi au un program foarte încărcat până în lunile mai şi iunie, când vor avea loc concursurile preolimpice de calificare la JO. Arcaşii au în program trei cantonamente, la Iaşi, Deva şi Izvorani, şi participarea la competiţii în Polonia, Turcia, Anglia şi România. „Suntem deja la antrenamente, iar în perioada 13-17 ianuarie vom participa la prima competiţie din acest an, în Polonia. Simona Băncilă, Luminiţa Boroş, Răzvan Marcu şi Ghenadi Epure, de la SCM Deva, vor intra apoi în cantonament cu Lotul Olimpic, la Iaşi, unde în perioada 23-24 ianuarie va avea loc şi o competiţie de sală. Apoi, urmează un cantonament la Deva, în perioada 7-12 februarie, care se va încheia cu Campionatul Naţional 2016 în Sală, tot la Deva. Dacă la întrecerea de la Deva se vor realiza rezultate valoroase, unii sportivi vor lua startul şi la Campionatul Mondial de sală, de la Ankara, în perioada 1-6 martie. Apoi, în perioada 6-30 martie este programat un cantonament al Lotului Olimpic la Izvorani în vederea concursurilor preolimpice care vor avea loc în mai şi iunie, în Anglia şi Turcia. Noi ne vom pregăti cu seriozitate şi ne propunem calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus Viorel Hăbian, antrenor la SCM Deva şi al Lotului Olimpic al României.

Speranţe de calificare
Aurelian Bacinschi, preşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul, a declarat că „ţinta” majoră a arcaşilor din Lotul României este participarea la cea mai importantă competiţie a mapamondului din anul 2016. „În primul rând, noi vizăm o calificare cu echipa, iar dacă reuşim asta înseamnă trei sportivi cu bilete la Jocurile Olimpice. Apoi, mai urmărim o calificare individuală, care poate să fie la masculin sau la feminin. Şanse mai mari de calificare avem la echipa de băieţi”, a precizat Aurelian Bacinschi. Oficialul Federaţiei a precizat că  anul 2016 este important, deoarece se vor desfăşura ultimele concursuri de calificare pentru Olimpiada de la Rio. „Programul de pregătire până acolo este foarte încărcat. În primele zile ale anului 2016 începem cu nişte concursuri de verificare, cu multe cantonamente. În luna martie se deschide sezonul competiţiilor în aer liber, apoi vine luna mai, cea mai importantă pentru noi. Atunci şi în prima parte a lunii iunie vom avea concursurile de calificare. Sper că anul 2016 să fie cu multe succese pe plan internaţional, dar pentru asta e nevoie ca sportivii să fie şi mai bine susţinuţi de pe plan intern. Mă refer la clasa politică de la care sper să înţeleagă rolul sportului pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos. Sportul nu este un moft, oamenii din sport sunt animaţi de o mare pasiune şi fac eforturi foarte mari”, a precizat Aurelian Bacinschi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura