Sport

Tănăsie, cetăţean de onoare al Hunedoarei

11 x 2 tanasie boboutanuHandbalista Ana Maria Tănăsie, medaliată cu bronz cu echipa României la Campionatul Mondial „Danemarca 2015”, este cel mai tânăr „cetăţean de onoare” al municipiului Hunedoara. Titlul i-a fost acordat sportivei în cadrul unei ceremonii desfăşurate  înainte de ultima şedinţă din anul 2015 a Consiliului Local Hunedoara.

După performanţe, şi răsplată
În vârstă de 20 de ani, hunedoreanca Ana Maria Tănăsie, formată la CSŞ Hunedoara de antrenorii Paraschiva Bălici şi Ioan Feier, şi legitimată în prezent la HCM Baia Mare, a fost cea mai tânără componentă din lotul tricolor la Campionatul Mondial. Extrema stânga din Hunedoara s-a remarcat în primul joc oficial al României la turneul din Danemarca, marcând de şase ori în poarta echipei Porto Rico, iar apoi a strălucit în finala mică disputată cu Polonia, înscriind un gol. „În ediţia 2014-2015, Ana Maria Tănăsie a cucerit medalia de bronz cu S.C.M. Craiova, iar în luna decembrie 2015, a fost componentă a Echipei Naţionale de Handbal Feminin a României şi a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin (Senioare) ce a avut loc în Danemarca”, se arată în motivarea Consiliului Local Hunedoara care i-a acordat titlul de Cetăţean de onoare.

C.V. excelent
Ana Maria Tănasie s-a născut în 6 aprilie 1995 în Hunedoara şi a început handbalul de performanţă în anul 2008 la CSS din Hunedoara, sub comanda antrenorilor Paraschiva Balici şi Ioan Feier. În anul 2010 a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, iar în 2012 a debutat în Liga Naţională la clubul H.C. Zalău, ajungând apoi la SCM Craiova şi H.C.M. Baia Mare. În  luna decembrie 2015, hunedoreanca a fost componentă a Echipei Naţionale de Handbal Feminin a României şi a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin ce a avut loc în Danemarca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura