S-a semnat contractul pentru reabilitarea Castelului Corvinilor

Ieri, la Primăria municipiului Hunedoara, s-a semnat contractul de finanţare  a proiectului „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor”. Semnatarii sunt primarul Dan Bobouţanu şi directorul general al ADR-Vest, Sorin Maxim.
Proiectul de reabilitare a castelului are finanţare în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – şi prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.
Suma alocată reabilitării Castelului Corvinilor este de 21 de milioane de lei, reprezentând 98 la sută din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 22 milioane lei. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 28 de luni.
„Este primul proiect pe POR 2014-2020 pentru care semnăm contractul dintr-un calup de 19. De azi, acest proiect va intra în zona de implementare, după realizarea proiectului tehnic. Beneficiarul va fi obligat să lanseze licitaţia care trebuie finalizată în termen de şase luni. Felicităm Primăria Hunedoara! Vreau să încheiem disputele din presă, vrem să ajutăm beneficiarul ca să nu trebuiască să revenim cu completări sau modificări”, a declarat directorul general al ADR-Vest, Sorin Maxim.
Autorităţile locale estimează că după reabilitarea castelului, numărul turiştilor va creşte cu 86.896 de persoane la finalul primului an după implementarea proiectului. Mai exact, de la 260.766 de vizitatori pe an se va ajunge, după reabilitare, la 347.662 vizitatori. (S. Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine este preşedintele Biroului Electoral Judeţean pentru alegerile parţiale

Ieri s-au tras la sorţi judecătorii care vor face parte din biroul electoral judeţean la alegerile parţiale din 11 iunie,...

Viceprimarul Mareş continuă audienţele în aer liber

Aşa cum a promis, viceprimarul municipiului Deva, Cosmin Răzvan Mareş, continuă seria audienţelor în aer liber - după orele de...

Sanfirişca spune că s-a săturat de orele de dirigenţie ale lui Moloţ

După ce fostul vicepremier Daniel Constantin a fost exclus din ALDE, mai multe filiale s-au răzvrătit, nefiind de acord cu...

Închide