ActualitateFlash

S-a deschis traficul pe lotul II al autostrăzii Timişoara-Lugoj

04 Autostrada Timisoara Lugoj lOana Mihnea

Ieri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că traficul rutier a fost deschis pe tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj, lotul II, km 54+000 – km 79+ 625.
Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecţie cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluşi şi cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, lot I, nedeschişi traficului în anul 2013. Datorită managementului riguros, dar şi datorită obţinerii tuturor avizelor şi acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulaţiei cu şapte luni mai devreme. De asemenea, vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcţie de condiţiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise şi două spaţii de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuţie.
Contractul „Proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625“ a fost semnat în data de 04.12.2013, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85 la sută şi de Guvernul României în proporţie de 15 la sută, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei, fără TVA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura