www.mesagerulhunedorean.ro

Rutina de dimineaţă

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

O altă întrebare care îmi este adresată foarte des la cabinet (în urma indicaţiilor mele) este: „De ce trebuie să bem apă cu lămâie dimineaţă pe stomacul gol? La ce ne ajută?
Într-adevăr, la toţi pacienţii le indic apă sau ceai cu lămâie, dimineaţă, înainte de micul dejun, indiferent de afecţiunile pe care le au. Unul dintre motivele principale este faptul că ajută la pierderea în greutate datorită conţinutului în pectină, care inhibă foamea, dar şi datorită Ph-ului alcalin ştiindu-se (din studii ştiinţifice) că oamenii cu o dietă alcalină pierd în greutate mai repede. Să nu uităm că Ph-ul alcalin este Ph-ul optim pentru toate procesele din organism, deci pentru o sănătate bună. Alte beneficii ale acestui procedeu? Elimină toxinele acumulate în timpul nopţii, lămâia fiind şi un diuretic uşor, care alături de apa băută pe stomacul gol ajută la spălarea tractului urinar; lămâia conţine vitamina C care este cunoscută ca fiind un important antioxidant care luptă cu radicalii liberi; apoi stimulează tubul digestiv prin eliminarea toxinelor ajutând foarte mult în caz de constipaţie. Iată deci un remediu mult mai bun şi mai naturist decât cafeaua – la care (din păcate) apelează majoritatea persoanelor pentru a reuşi să viziteze locul unde „împăratul merge singur“ la prima oră a dimineţii. Cafeaua nu este alimentul cel mai potrivit de introdus în organismul nostru la prima oră… corpul nostru trebuie să ne fie recunoscător pentru primul aliment  care ar trebui să fie sănătos, să-l hrănească… Alegerile pe care le facem cu privire la rutina de dimineaţă, fie ne întăresc imunitatea, fie ne trag în jos… Nu uitaţi… ceea ce faci la prima oră, dimineaţă, contează!

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.