FlashPolitica si administratie

Deşeurile predate pe categorii vor duce la facturi mai mici

 05 gunoi Natalia Bumbac

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pregătesc campania de informare a cetăţenilor privind modalitatea de colectare a deşeurilor odată cu intrarea în funcţiune a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Este vorba de proiectul de gestionare a deşeurilor implementat la nivel de judeţ, în acest moment fiind în etapa de realizare a infrastructurii.

Pregătesc campania de informare
După intrarea în funcţiune a sistemului, hunedorenii vor trebui să respecte anumite reguli de predare a deşeurilor, care ar putea să le aducă beneficii, cum ar fi reducerea costului la factura serviciului de salubritate. „Pregătim o campanie de informare şi de conştientizare a populaţiei despre cât de important va fi ca deşeurile să fie predate pe categorii. Nu putem spune că va fi o obligaţie, pentru că nu există o măsură coercitivă în cazul în care nu vor fi respectate aceste criterii. Dar, dacă populaţia le va respecta, va avea de câştigat. Practic, oamenii vor trebui să predea deşeurile pe patru categorii: gunoi menajer, hârtie, plastic şi sticlă. Asta, pentru ca deşeurile să poată fi reciclate, operatorii urmând să-şi acopere o parte din cheltuieli prin valorificarea lor. Lucru care ar putea duce la scăderea tarifului pentru serviciul de salubritate achitat de cetăţeni”, a explicat Eugen Mitriţă, şeful Serviciului Unităţii de Implementări Proiecte a CJ Hunedoara. Acesta a adăugat că vor fi amplasate pubele pentru fiecare categorie de deşeuri, în locuri special amenajate, aşa cum de altfel a fost şi până acum. Din datele reprezentanţilor CJ Hunedoara, SMID urmează să intre în funcţiune în primăvara lui 2016. Stadiul fizic al lucrărilor la infrastructura proiectului este în prezent de 85 la sută.

One thought on “Deşeurile predate pe categorii vor duce la facturi mai mici

  • Containerele pentru sticla nu sunt practice. Eu duc la container cate o plasa cu 10-12 sticle de bere si trebuie bagate in container una cate una. Daca ar fi ca cel pentru hartie le-as baga cu plasa, pe toate odata.
    🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura