Românii, învinşi la Campionatul Mondial de la Budapesta

Sportivul român Adrian Şulcă s-a oprit în optimile de finală ale categoriei 73 kg la Cam­pionatele Mondiale de judo de la Buda­pesta, competiţie care este una de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Adrian Şulcă a trecut în primul tur de Fares Badawi (din echipa refugiaţilor), iar în turul secund s-a impus în faţa georgianului Nug­zari Tatalaşvili, dublu vicecampion european. A fost însă învins în optimile de finală ale categoriei de suedezul Tommy Macias, care ulterior s-a calificat în finală. Tot la categoria 73 kg, Alexandru Raicu a fost învins în pri­mul tur de italianul Giovanni Esposito. La fe­minin, în limitele categoriei 57 kg, Lore­dana Ohâi a fost întrecută în turul secund de Marica Perisic (Serbia).
La această ediţie a Campionatelor Mon­diale de judo pentru seniori s-au înscris 665 de judoka, 387 la masculin, 278 la feminin, din 118 ţări, de pe cinci continente iar Ro­mânia participă cu opt judoka la Mondiale, patru la feminin şi patru la masculin.La fete va mai concura Florentina Ivănescu (cat. 63 kg), iar la masculin Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.