Politica si administratie

De ce vrea deputatul Anamaria Gavrilă ca primăria să preia Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă (foto), susţine că Primăria Deva trebuie să facă demersurile legale pentru a prelua termocentrala în proprietate.

„Fabrică de bani pentru PNL”
„În virtutea obligaţiilor legale pe care şi le-a asu­mat, de a reprezenta interesul public îi cer primarului municipiului Deva, Florin Oan­cea, să fie bărbat politic şi să facă de­mer­surile legale pentru ca administraţia publică locală să preia Termocentrala Mintia.În sus­ţi­nerea acestei cereri, voi prezenta 7 motive pentru care Mintia trebuie să rămână a de­venilor:
1. Nimeni nu are voie să îşi bată joc de munca devenilor şi a părinţilor acestora, care, alături de alţi hunedoreni, au construit şi susţinut Termocentrala Mintia.
2. Termocentrala trebuie să rămână în pro­prietate publică, nu să fie vândută la preţ de fier şi să ajungă o ruină sau să fie trans­for­mată într-o fabrică de bani pentru prie­tenii PNL.
3. Statul trebuie să acceseze bani euro­peni pentru investiţii la Mintia.
4. Orice beneficiu viitor al revenirii pe profit al termocentralei Mintia trebuie să se întoarcă la români, în general, şi la hune­doreni, în mod particular.
5. Este necesar ca un punct strategic în sis­temul energetic naţional să rămână în proprie­tate publică.
6. Termocentrala Mintia, odată reteh­no­lo­gizată, ar putea fi o soluţie, şi pe mai de­parte, pentru termia în sistem centralizat din Municipiului Deva.
7. Prin Programul de guvernare, actualul Guvern s-a angajat să dea Termocentrala Mintia în gestiunea administraţiei locale”, spune deputatul AUR.

„Primarul Oancea trebuie să aleagă cum vrea să rămână în istorie:
1.Ca un bărbat politic care preia Mintia, o pune la punct ca pe o perlă a energiei româneşti şi rezolvă termoficarea Devei;
2. Sau ca un om slab, care nu face nimic pentru deveni şi tace pentru a deschide pârtie celor care vor să se îmbogăţească pe munca părinţilor noştri”, a adăugat Anamaria Gavrilă, parlamentar AUR.

One thought on “De ce vrea deputatul Anamaria Gavrilă ca primăria să preia Termocentrala Mintia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.