Politica si administratie

România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional!

Anul 2025 va fi declarat Anul Na­țio­nal al Copilului, iar administrația pu­blică centrală și locală vor fi obligate să îi consulte pe copii în procesul de­cizional, dacă Parlamentul va aproba cele două proiecte de lege pe care le-am depus în calitate de deputat, a de­clarat ministrul Natalia Intotero (foto).
„România este acasă pentru aproape 4 milioane de copii, iar 1 din 5 cetățeni români este copil. Copiii reprezintă viitorul societății noastre și este crucial să le asigurăm un mediu favorabil pen­tru dezvoltare și afirmare.
Mulțumesc ((Salvați Copiii România)) pentru buna colaborare și inițierea aces­tui proiect legislativ.
Cel de-al doilea proiect de lege re­gle­mentează participarea copiilor în pro­cesele decizionale din administrația publică centrală și locală, asigurând pregătirea și diversitatea opiniilor aces­tora. Autoritățile vor desemna un res­pon­sabil pentru participarea copiilor care va colabora cu școlile și orga­ni­zațiile societății civile.
Mulțumesc UNICEF, Federaţia Or­ga­ni­zaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil și World Vision pentru contri­bu­ți­i­le lor valoroase și pentru colaborarea cons­tructivă în conturarea acestei inițiative.
Copiii nu sunt doar beneficiarii deciziilor de astăzi, ci și factori decisivi pentru o dezvoltare sustenabilă. Sper că toți colegii parlamentari vor vota aceste inițiative, oferindu-le celor mici ocazia de a contribui la deciziile care privesc viitorul lor”, a spus Natalia Intotero, mi­nis­trul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura