România a învins Spania la rugby

22 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Întâlnirea a contat pentru etapa a 3-a din Rugby Europe Championship şi a fost una extrem de disputată, în special în partea a doua, când tricolorii s-au desprins pe tabela de marcaj, dar au fost supuşi unei presiuni pu­ternice pe final de partidă din partea oaspeţilor.
Spaniolii au început mai bine partida şi au ratat o lovitură de pedeapsă chiar în primul minut, dar au deschis scorul în minutul 8, prin Manuel Ordas, care a transformat o lo­vitură de pedeapsă. Românii au ratat prin Florin Vlaicu, o lovitură de pedeapsă în mi­nutul 16, pentru ca tot el să transforme din acelaşi procedeu în minutul 23, aducând ega­larea. Ordas i-a readus pe spanioli în avan­taj în minutul 32, iar Vlaicu a stabilit sco­rul pauzei, 6-6, prin reuşita din minutul 40.
În minutul 41, Guillaume Rouet a izbutit primul eseu al meciului, pentru iberici, trans­format de Ordas, Florin Vlaicu a redus din diferenţă în minutul 44 printr-o lovitură de pe­deapsă, şi tot el a adus alte 3 puncte ”ste­ja­rilor” în minutul 53, scorul devenind 12-13 pentru Spania. În minutul 59, Eugen Căpă­ţână a marcat primul eseu al româ­nilor, ne­trans­format, aducând pentru prima oară echipa în avantaj pe tabela de marcaj însă oas­peţii au fost cei care au pus puncte pe ta­belă prin acelaşi Manuel Ordas care a fruc­ti­ficat o altă lovitură de pedeapsă în minutul 67.
La scorul de 17-16, România a beneficiat de eseul lui Ionel Melinte din minutul 70, netransformat, dar care a adus mai multă siguranţă în rândurile tricolorilor, scorul final rămânând 22-17, cel stabilit în urma eseului.
Aceasta a fost cea de-a 39-a confruntare directă dintre cele două naţiuni, iar partida contează pentru Rugby Europe Cham­pion­ship 2021 şi pentru calificarea la Cupa Mon­dială 2023 din Franţa. Conform regula­men­tului, primele două echipe din grupă se ca­lifică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.
În următorul joc România va întâlni în de­plasare Georgia, marea rivală, la Tbilisi, for­maţie care a învins tot sâmbătă, în de­plasare, Rusia cu 23-6.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL Liga a III-a. Jiul Petroşani, meci egal cu Gaz Metan Mediaş 2

Confruntată cu probleme mari de efectiv la startul acestui sezon de primăvară, Jiul Petroşani reuşit să obţină al doilea punct...

FUTSAL. Autobergamo Deva a ratat finala campionatului

Play-off-ul Ligii I de futsal a continuat, începând de sâmbătă şi până ieri, luni 22 martie, la Miercurea Ciuc, cu...

REPERE MEDICALE. Fractura de șold

Dr. Biochimist Manuela Ștef Fractura de șold reprezintă ruperea în partea superioară a osului femural, aceasta fiind o afecțiune gravă,...

Închide