Revizuirea Politicii comerciale a UE, necesară în contextul volatilităţii de pe piaţa globală

14 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Grupul PPE din Parlamentul European acordă o importanţă majoră exerciţiului de revizuire a Politicii comerciale a UE care se desfăşoară în această perioadă sub coor­do­narea noului comisar pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis.
„Revizuirea Politicii comerciale a UE este ne­cesară în contextul volatilităţii pe care o con­statăm pe piaţa globală. Războiul co­mer­cial dintre SUA şi China are consecinţe pen­tru toţi actorii globali, inclusiv pentru UE. De aceea, acum este momentul să ne revizuim priorităţile. Consecinţele pandemiei de co­ronaviurs au scos în evidenţă vulnerabilităţile lanţurilor de aprovizionare europene, dar şi nevoia de a ne întemeia noua Politică comer­cială pe conceptul autonomiei strategice des­chise. Doar astfel vom putea asigura echi­librul necesar între comerţul liber şi des­chis promovat de UE şi nevoia de a ne proteja companiile proprii fără a deveni protecţio­nişti”, a declarat Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
Grupul PPE îşi va reformula în această pe­rioadă priorităţile în ceea ce priveşte promo­varea şi aplicarea unui mare număr de acor­duri de comerţ liber bilaterale. Prin aceste acorduri, UE promovează propriul său interes economic, dar şi valorile universale care stau la baza construcţiei europene, democraţia, drepturile omului şi statul de drept.
„Lumea comerţului global s-a schimbat profund în secolul 21. Trebuie să ţinem cont de legătura din ce în ce mai mare dintre comerţ şi securitatea naţională a statelor mem­bre ale UE. Cred că este foarte impor­tant ca până în noul termen de 15 noiembrie, fixat de Comisia Europeană, cât mai multe companii româneşti să participe la dez­ba­terea publică despre viitoarea Politică comer­cială a UE”, a precizat europarlamentarul PPE.
Informaţiile necesare participării pot fi găsite la link-ul:
https://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2020/july/tradoc_158866.pdf
*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de euro­par­lamentari din toate statele membre ale UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Toteşti: la alegerile locale s-a mizat pe totul sau nimic

Magdalena Şerban Ales pentru al patrulea mandat conse­cu­tiv, de fiecare dată cu peste 90 la sută din sufragii, primarul comunei...

Amplasarea bannerelor electorale a fost aprobată

Municipalitatea Petroşani vine cu o serie de clarificări după scandalul izbucnit în urmă cu câteva zile. Săptămâna trecută, PSD a...

UEFA face planificări pentru Euro 2020

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin (foto), este sigur că Euro 2020, amânat din cauza pandemiei, se va juca anul viitor şi...

Închide