Toteşti: la alegerile locale s-a mizat pe totul sau nimic

Magdalena Şerban

Ales pentru al patrulea mandat conse­cu­tiv, de fiecare dată cu peste 90 la sută din sufragii, primarul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi (foto), nu are timp să răsufle uşurat, deoarece este mai multă treabă ca oricând.
Consiliul Local e format din opt re­pre­zentanţi ai PSD, unul al UDMR, unul de la ALDE şi unul de la PNL. Despre viitorul ocupant al poziţiei de viceprimar încă se discută. Prezenţa la alegerile locale a de­păşit pragul de 80 la sută, iar preferinţele electoratului în ce priveşte conducerea judeţeană s-au îndreptat către PSD în proporţie de 76 la sută.
„Am venit la cârma comunităţii în urmă cu 12 ani, în 2008, iar de atunci, a fost mult de muncă. Şi mai e destul, pentru că ne dorim să accesăm tot ce putem pe noile axe europene şi guvernamentale. Puterea dezvoltării noastre nu stă în bugetul local, ci în ceea ce reuşim să câştigăm. În primul rând trebuie să finalizăm proiectele înce­pute, şi anume introducerea apei potabile în satul Cârneşti, modernizările de drumuri, construcţia grădiniţei cu program prelungit la Păclişa (două grupe,fiecare cu 25 de copii), demarată deja în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, noua sală de sport din localitatea centrală (urmează să predăm amplasamentul Companiei Na­ţionale de Investiţii – CNI), modernizarea sediului primăriei, a dispensarului uman, construirea unui bloc ANL pentru tineri, prevăzut cu 16 apartamente (trebuie pre­dat amplasamentul), modernizarea cămi­nului cultural din Reea (e în faza de licitaţie publică), extinderea reţelei de iluminat public, introducerea reţelei de gaz metan, reabilitarea infrastructurii rutiere (rigole de scurgere, trotuare etc). Totul din surse de finanţare străine de visteria comunei. Din bugetul local am terminat o capelă la Cârneşti şi vrem să începem câte una la Toteşti şi Reea. Avem cuprinsă în planul de investiţii achiziţionarea a două terenuri pentru două baze sportive mixte, cu teren de iarbă, respectiv de fotbal, plus suprafeţe de picnic, două parcuri de joacă pentru copii sunt deja în faza de achiziţie şi mai dorim să întreţinem şi să amenajăm zonele verzi. Evident, mai sunt multe altele ”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Toteşti.
Acesta a ţinut să le mulţumească tuturor consătenilor pentru buna prezenţă la urne, iar celor foarte mulţi care i-au acordat votul de încredere (peste 91 la sută) le promite că nu îi va dezamăgi. De asemenea, speră să le câştige simpatia şi acelora care şi-au îndreptat atenţia către contracandidaţii săi învinşi cu un scor nimicitor. ,,Sănătate să avem cu toţii, să fim uniţi, optimişti pentru ziua de mâine şi să continuăm să ducem mai departe procesul de dezvoltare pe care l-am început”, a adăugat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare