Reţeaua de canalizare din comuna Râu de Mori, la un pas de implementare

11 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Râu de Mori se pregăteşte să demareze lucrările la reţeaua de canalizare din şase sate aparţinătoare, respectiv Suseni, Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Valea Dâljii şi Unciuc, investiţie câştigată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi având o valoare de circa aproximativ 10 milioane de lei.

„Contractul pentru executarea lucrărilor l-am semnat nu de mult timp, dar mai trebuie să obţinem avizul de la Mediu şi pe cel de la Direcţia pentru Cultură. Reţeaua va trece pe marginea drumului judeţean, pe lângă monumentele istorice, mai exact curţile nobiliare ale Cândeştilor, aşa că e musai să primim girul autorităţii culturale, după cum prevede legislaţia în vigoare. Abia apoi putem vorbi de documentaţia pentru autorizaţia de construcţie şi ordinul de începere a lucrărilor. Staţia de epurare e prevăzută la marginea localităţii Unciuc, între Râu de Mori şi Sântămăria Orlea. În funcţie de cum va evolua situaţia şi ce ni se va mai cere să facem sau să întocmim, avem speranţa că în această primăvară vom lua startul în teren. Este un program investiţional mare şi cu importanţă majoră pentru populaţie. Nefiind introdusă canalizarea, oamenii se folosesc de fose septice. Cred că peste 70-80 la sută din gospodării deţin baie”, a arătat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.
Pe de altă parte, din fonduri europene nerambursabile (1,5 milioane de euro) mai există câştigat un proiect de extindere a reţelei de apă şi canalizare în zona Râu Mare, ce prevede inclusiv modernizarea staţiei de epurare din Ostrov. După verificarea proiectului tehnic, urmează scoaterea la licitaţie a lucrărilor aferente.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bărbatul care şi-a maltratat bunica rămâne după gratii

Bărbatul a încercat prin mai multe căi să scape de cei şapte ani de puşcărie primiţi pentru că şi-a maltratat...

Un tânăr din Petroşani, abia ieşit din puşcărie, reţinut pentru tâlhărie

Un tânăr de 21 de ani, din Petroşani, a fost eliberat în ianuarie din penitenciar în baza recursului compensatoriu. În...

Hunedoreancă prinsă circulând pe contrasens, pe autostradă

O şoferiţă din judeţul Hunedoara a fost la un pas de a provoca o adevărată tragedie pe Autostrada Vestului. Martorii...

Închide