Lecţie de anticorupţie, pentru elevi din Deva şi Hunedoara

11 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Ofiţerii anticorupţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara au derulat două sesiuni de informare anticorupţie cu elevi ai liceelor de pe raza municipiilor Deva şi Hunedoara.

Sesiunile au avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara şi la sediul Colegiului Economic „Emanoil Gojdu’’ din municipiul Hunedoara, unde ofiţerii de poliţie ai D.G.A.- S.J.A. Hunedoara le-au prezentat adolescenţilor informaţii ce cuprind competenţele unităţii, drepturile, libertăţile şi obligaţiile ce le revin elevilor şi cetăţenilor în relaţia cu angajaţii M.A.I., noţiuni de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, modul de acţiune în situaţia în care sunt implicaţi sau iau la cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie.
”Activităţile desfăşurate au avut şi o latură interactivă, elevii încercând să definească prin jocuri de rol conceptele de integritate, să conştientizeze consecinţele şi costurile faptelor de corupţie. De asemenea, prin intermediul jocului a fost pusă în evidenţă, prin similitudine şi analogie, valoarea esenţială a fiecărui om, indiferent de rezultatul interacţiunilor individuale sau de grup care acţionează asupra oamenilor pe parcursul întregii existenţe”, se precizează într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara. Evenimentele derulate de ofiţerii anticorupţie au adunat aproape 90 de tineri, dar şi dascăli ori chiar conducerea Inspectoratului Şcolar Hunedoara. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reţeaua de canalizare din comuna Râu de Mori, la un pas de implementare

Administraţia publică din Râu de Mori se pregăteşte să demareze lucrările la reţeaua de canalizare din şase sate aparţinătoare, respectiv...

Bărbatul care şi-a maltratat bunica rămâne după gratii

Bărbatul a încercat prin mai multe căi să scape de cei şapte ani de puşcărie primiţi pentru că şi-a maltratat...

Un tânăr din Petroşani, abia ieşit din puşcărie, reţinut pentru tâlhărie

Un tânăr de 21 de ani, din Petroşani, a fost eliberat în ianuarie din penitenciar în baza recursului compensatoriu. În...

Închide