Replică la replică: Unde dai şi cine ţipă!

6 august 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Domnii de la ALDE Hunedoara au sărit repede să ne tragă de urechi în urma articolului nostru, prin care am ţinut să atragem atenţia la practicile dirigintelui Oficiului Poştal Deva, care este şi liderul sindical al poştaşilor hunedoreni, dar şi vicepreşedinte al organizaţiei municipale ALDE Hunedoara. Pe scurt, în articolul respectiv am dezvăluit că persoana în cauză le cere poştaşilor din subordine să facă abonamente cu precădere la ziarul controlat de şeful său de partid din judeţ.
Dacă ALDE Moloţ şi ai lui au sărit repede pe noi încercând să ne acuze de lucruri pe care nu le-am afirmat în articolul cu pricina, ne vedem obligaţi de a lămuri lucrurile, să înţeleagă adevărul atât cei de la ALDE Hunedoara, cât şi cititorii. Şi o luăm pe rând, aşa cum s-a procedat şi în dreptul la replică alăturat.
– Referitor la faptul că Florin Cheţe este membru ALDE, nicăieri în articolul nostru nu am menţionat că acesta nu ar avea dreptul să fie membru al unui partid politic. Mai mult, nu am făcut nici măcar o aluzie la faptul că, în calitatea sa de lider sindical, din punct de vedere moral, nu prea este în regulă să fii şi membru al unui partid aflat la guvernare. Am arătat doar că dirigintele OP Deva face politică la serviciu, cerându-le subordonaţilor să facă abonamente la ziarul controlat de şeful său de partid. Deci, chestia cu Constituţia, chiar nu ţine.
– Suntem atenţionaţi că în articol am arătat că Mircea Moloţ la fel proceda pe vremea când era şeful administraţiei judeţului, dovadă fiind că în dosarul său penal, aflat încă în cercetare la DNA, se face referire şi la aceste lucruri. Şi cum dosarul respectiv n-a ajuns încă în instanţă, Mircea Moloţ beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Aşa este, dar noi nu am scris că şeful ALDE Hunedoara (nici măcar nu i-am pomenit numele în articol) este vinovat de faptele cuprinse la adresa sa în rechizitoriul procurorilor DNA, făcut public la vremea respectivă, ci doar că la fel proceda şi pe vremea când conducea judeţul, lucru ştiut, de altfel, de toată lumea. Şi, fiindcă domnii de la ALDE susţin că şeful lor Moloţ nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, asta ca să ne exprimăm plastic, arătăm în continuare de ce este acuzat acesta în rechizitoriul DNA făcut public la vremea respectivă. Însă, subliniem, fără a susţine că este vinovat sau nu de faptele scrise la adresa sa în rechizitoriul DNA. Astfel, în Ordonanţa DNA-ST Alba Iulia, din 2.12.2014, de începere a urmăririi penale a persoanelor din dosarul penal nr. 173/P/2013, Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, spălare de bani, conflict de interese ş.a.
În ce priveşte faptul că Florin Cheţe aspiră la funcţia de şef al Oficiului Poştal Judeţean, cu sprijinul partidului din care face parte şi că ALDE, vezi Doamne, „nu oferă sprijin de promovare”, credem că dacă ALDE Moloţ tăceau, filozofi rămâneau. Doar este notoriu faptul că posturile, între cei aflaţi la guvernare, începând cu ministerele şi până jos în teritoriu, se împart ca la tarabă.
– Şi, în final, le precizăm celor de la ALDE că nu am asimilat activitatea acestui partid cu cea a ziarului controlat de şeful judeţean al acestei formaţiuni politice, cum afirmă ei, ci ne-am referit concret doar la presiunea pe care un membru cu o funcţie de conducere în ALDE o face asupra subordonaţilor săi în favoarea respectivei publicaţii şi, fireşte, în detrimentul celorlalte ziare din judeţ. Ca urmare, vom sta cu ochii pe dirigintele OP Deva, pentru a vedea dacă îşi continuă presiunile asupra poştaşilor, urmând ca, în asemenea situaţie, să ne adresăm organelor de resort ale statului. Dar, până una alta, aşteptăm şi răspunsul conducerii Poştei Române, în urma sesizării noastre.

Mircea Lepădatu

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Pavel Voduț spune:

    Foarte exactă replicase replică. Moloț vrea să pară victimă iar aici nu e cazul. O fi în alte situații, poate. Practic, se bagă în seamă singur, cum spun băieții de cartier. Toate la timpul lor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
ALDE – Filiala Teritorială Hunedoara: Drept la replică

Cu referire la articolul publicat în ziarul Mesagerul Hunedorean din data de 03.08.2017 cu titlul „Florin Cheţe lucrează cu sârg...

Minor accidentat de o ambulanţă SMURD

Un copil s-a angajat în traversarea străzii în fugă şi a fost acroşat de o autospecială SMURD aflată în misiune....

Turistă accidentată în Parâng, preluată de elicopter

O braşoveancă de 43 de ani a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital, după ce şi-a fracturat un picior...

Închide