Actualitate

Refugiații ucraineni care spărgeau case în București foloseau o „cheie mincinoasă”. Ce explicații au dat hoții în fața polițiștilor din România

Refugiații ucraineni prinși în fla­grant în timp ce încercau să spar­gă un apartament din Sectorul 3 erau hoți cu multă experiență. Aceștia verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini.

Cu „cheia mincinoasă”
O femeie a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că la ușa unor vecini care nu sunt acasă se întâmplă ceva suspect, în condițiile în care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit cumva să distingă mai multe siluete care par să meș­te­rească la yală.
La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe de po­li­țiști, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un băr­bat care nu vorbea limba română. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pașaport ucrainean.
La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente ne­sesare spargerii ușilor, între care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.
În timp ce polițiștii îi perche­zi­țio­nau pe bărbați, femeia care sunase la 112 a prins curaj și a ieșit din apar­tament. Cu această ocazie, locatara a constatat că, atât pe vizorul ușii sale cât și cele ale vecinilor din jurul apartamentului vizat de hoți, erau lipite, cu bucăți de bandă adezivă de culoare albă, frunze verzi.
Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit, pe numele celor trei ucraineni, de pro­curorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Sectorului 3, în buzunarul unuia dintre ei a fost găsită cheia de la un autoturism BMW.

Aveau în mașină o geantă cu scule pentru spart locuințe
La percheziționarea mașinii au fost găsite mai multe documente, dar și o geantă în care se aflau alte unelte folosite de spărgători pentru deschiderea ușilor prin ruperea butucului.
Conduși la audieri, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarații, în timp ce Roman Hurin a negat comiterea faptei.
Surse apropiate anchetei au afir­mat, pentru Gândul, că cei trei ar fi hoți cu experiență, care au dat lo­vituri și în alte țări europene.
Neoficial, unul dintre aceștia ar fi recunoscut în fața anchetatorilor români că ar fi încercat să fure pe motiv că, din cauza războiului din țara lor, ar fi rămas fără bani.
Cu toate că procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Secto­rului 3 arestarea tuturor suspecților, ju­decătorii au decis ca numai Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel să fie arestați preventiv, în timp ce Roman Hurin, ucraineanul care fă­cea de pază la intrarea în scara blo­cului, a fost plasat în control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.