Rectificare bugetară minusculă la Densuş

4 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

 

              Foarte mulţi primari, indiferent de coloratura politică, se plâng de banii puţini cu care s-au ales în urma recentei rectificări bugetare. Existând proiecte europene în derulare, ce necesită cotă de cofinanţare, le este greu, chiar imposibil, să-şi onoreze obligaţiile financiare. Comuna Densuş, de exemplu, a primit 20.000 de lei, chiar dacă necesarul este de sute de mii de lei.
„Trăim cu speranţa că până la finele anului se vor mai face unele schimbări şi lucrurile nu rămân în stadiul actual. Cu 20.000 de lei nu reuşim prea multe. Fiind în implementare proiectul european de modernizare de drumuri (un milion de euro) şi cel de modernizare şi dotare a căminelor culturale, în sumă de circa 500.000 de euro, e musai să fim acoperiţi. Toate avizele, dirigenţiile de şantier sunt neeligibile şi trebuie să le suportăm noi, din bugetul propriu. Am reuşit ca la început de an să prindem câte ceva pentru acestea, dar a mai rămas. Şi la plăţile însoţitorilor persoanelor cu handicap şi la fondul salarial vom avea probleme, fiind uşor descoperiţi pe ultima sută de metri din 2019. Nu am avut fonduri nici pentru acordarea voucherelor de vacanţă. După cum spune la lege, e obligatoriu. De pe la Finanţe ne-au mai cerut listă cu ce avem nevoie, dar nu ştim nimic concret. Totuşi, noi trăim cu speranţa”, a precizat Adrian Vîrtopean (foto), primarul comunei Densuş. De altfel, deocamdată singura sa bucurie administrativă vine din finanţările europene câştigate, ce vor aduce comunităţii investiţii de câteva milioane de euro.(Magdalena Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Marketingul bun de la Castelul Corvinilor produce efecte!

          Aproximativ 90.000 de turişti au fost înregistraţi în luna august la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara. În 15...

Înscrieri la Colegiul pentru Învăţământ Terţiar Nonuniversitar al Universităţii din Petroşani

La Universitatea din Petroşani se organizează concurs de admitere la Colegiul pentru Învăţământ Terţiar Nonuniversitar (CITN-UPET) în domeniile Tehnician transporturi...

Au fost aleşi membrii Biroului Electoral Judeţean

Ieri, a avut loc tragerea la sorţi pentru desemnarea membrilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara pentru alegerile prezidenţiale.

Închide