Recidivistul în infracţiuni auto, condamnat, dar cu suspendare

19 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Individul a scăpat de puşcărie după ce instanţa de judecată a decis să-i suspende pedeapsa. A mai fost închis după ce a provocat un accident în urma căruia au murit doi oameni nevinovaţi.

Tânărul din municipiul Petroşani, Codruţ Măturar (foto), a urcat la volanul unei maşini, a tamponat câteva autoturisme parcate şi apoi a încercat să fugă de poliţişti. Acesta a fost trimis în judecată iar magistraţii l-au găsit vinovat de mai multe infracţiuni. Astfel, judecătorii l-au condamnat la şase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar şi un an şi trei luni, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Instanţa a contopit pedepsele şi a adăugat un spor de două luni de închisoare astfel că, în final, Măturar urmează să execute pedeapsa principală de un an şi cinci luni de închisoare. Judecătorul a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, dar şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriilor Petroşani sau Petrila. Sentinţa Judecătoriei Petroşani nu este definitivă.
Incidentul pentru care a fost pedepsit tânărul s-a întâmplat în zona Cartierului Colonie din Petroşani. Măturar conducea un vehicul iar la vederea unui echipaj de poliţie, a întors brusc şi a demarat în trombă. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, folosind semnalele acustice şi luminoase, dar şoferul a refuzat să oprească. În cele din urmă a derapat şi a intrat în coliziune laterală cu trei autoturisme staţionate pe marginea drumului. După ce a tamponat maşinile, a fugit în zona E.M. Livezeni, unde a sărit gardul societăţii miniere. Poliţiştii l-au prins pe tânăr ascuns după scara unui imobil.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Expoziţia „Culoare şi Sacralitate” la Muzeul din Orăştie

Secţia de Etnografie şi Artă Populară Orăştie, din cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara,...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Doamna Carmen Hărău, administraţia publică nu este firma dumneavoastră de salubrizare

Doamnei Carmen Hărău i se pare ”greu dar foarte onorant” să lupte acum ”pe frontul anti-PSD!”.

Bulina neagră, 20.11.2019

Robert Cismă, tânăr de 22 de ani, din Petroşani Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, sub acuzaţia...

Închide