Actualitate

Recidivistul care a tâlhărit o bunicuţă îşi încearcă norocul

Maximilian Gânju

Individul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie şi n-a obţinut o pedeapsă redusă la Curtea de Apel Alba Iulia, unde apelul i-a fost respins ca nefondat. Singura soluţie de a schimba ceva a fost contestaţia la executare, acţiune introdusă la Judecătoria Aiud, locul unde este închis.

Atacată în scara blocului
Eugen Lucaciu, de 40 de ani, din Haţeg, şi-a retras cererea de la Aiud şi a formulat-o iarăşi la Judecătoria Arad, unde este pe rol şi urmează să fie soluţionată. Recidivistul a fost con­damnat de Judecătoria Hunedoara la cinci ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie cali­ficată. Procurorii au reţinut că individul a smuls poşeta, în care se aflau mai multe bunuri personale şi suma de 1576 lei, unei bătrâne. Victima s-a dezechilibrat şi s-a lovit de scara blocului unde s-a petrecut fapta, iar rănile i-au pus în primejdie viaţa.

Pierduse banii la păcănele
Instanţa a reţinut că individul are multiple condamnări, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar în anul 2015 inculpatul a fost eliberat condiţionat după o condamnare pentru viol şi tâl­hărie. „Inculpatul a plecat de la locuinţa sa deplasându-se în zona „Gambrinus” la localul public „Crema Caffe” unde, circa 2-3 ore a jucat jocuri de noroc la aparate şi a consumat băuturi alcoolice. De aici inculpatul a mers la cazinoul înve­cinat unde a jucat în continuare jocuri de noroc pierzând toţi banii şi a consumat băuturi alcoolice până în jurul orelor 15:00. (…) Persoana vătămată, în vârstă de 74 ani, se de­plasa să meargă în vizită la prietena sa, aceasta fiind observată de inculpat că are asupra sa o poşetă de culoare neagră. Cum inculpatul pierduse toţi banii la jocurile de noroc şi văzând că în zonă nu se afla nicio persoană s-a hotărât să sustragă poşeta persoanei vătămate îndreptându-se în grabă spre aceasta”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Femeia tâlhărită a avut nevoie de 50 zile de îngrijiri me­dicale, legiştii concluzionând că leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei. Lucaciu Eugen a cerut pedeapsa minimă şi şi-a recunoscut fapta. Judecătorul instanţei de fond a reţinut că individul a comis fapta în plină zi , în scara unui bloc ceea ce evidenţiază o mare îndrăzneală precum şi lipsa temerii că va fi identificat şi tras la răspunde penală. A reţinut şi că individul a atacat o persoană de sex feminin în vârstă de 74 de ani, profitând de fragilitatea fizică a acesteia, de imposibilitatea de a se apăra, ”toate acestea dovedind că inculpatul are capacitatea de a acţiona cu un grad ridicat de violenţă , fiind lipsit de orice compasiune faţă de victimă”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.