Razie la depozite de lemne din judeţ

11 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara însoţiţi de un inspector din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara, au verificat exploatarea, gestionarea şi comercializare a materialului lemnos de către diferite persoane fizice şi juridice de pe raza comunelor Densuş şi Răchitova.

Astfel, două depozite din Densuş şi Răchitova au fost descoperite că nu aveau la zi evidenţa materialelor lemnoase conform registrelor de intrări-ieşiri. Cele două societăţi au fost amendate, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 10.000 lei. ”Cu ocazia verificărilor efectuate în fondul forestier naţional administrate de acest ocol silvic, pe suprafaţa unui număr de 7 partizi de masa lemnoasă pe picior, contractate cu prestări servicii silvice de exploatare, au fost identificate un număr de 20 cioate nemarcate, în stare verde, de diferite specii şi dimensiuni, pentru care a fost calculate un volum de 17,151 mc cu o valoare a prejudiciului de 5680,284 lei”, informează IPJ Hunedoara.
În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori. De asemenea, pe suprafaţa unei partizi au mai fost identificate un număr de 97 cioate, marcate, de diferite specii şi dimensiuni, provenite de la arbori exploataţi dintr-o partidă pentru care nu a fost emisă autorizaţie de exploatare, urmând ca măsurile să fie luate ulterior de către Garda Forestieră Timişoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă o încercare a criminalului din Peştera Vacii sortită eşecului

Criminalul din Peştera Vacii din, Munţii Şureanu, nu a reuşit să convingă instanţa de judecată să-l elibereze din puşcărie. Costin...

A ignorat toate semnalele, fiind lovit de locomotivă

Inconştienţa şi tupeul unui şofer de 60 de ani, din Arad, par de necrezut. Individul a ignorat orice avertizare şi...

Fotbal. Minerul Uricani se reuneşte pe 15 iulie

Săptămâna viitoare va începe pregătirea de vară pentru noul sezon competiţional în liga a patra şi echipa de fotbal Minerul...

Închide