Minerii din Valea Jiului, trimişi la Academia de Reconversie Profesională

11 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Orice miner va putea lucra într-un parc eolian, după ce va termina un stagiu de pregătire de şase luni la Academia de Pregătire şi Reconversie profesională pentru Surse Regenerabile şi Distribuţie a Energiei Electrice, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

Oficialul a ”ţintit” cu declaraţia sa Valea Jiului, în contextul închiderii minelor de huilă, şi a făcut trimitere la lansarea proiectului de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului, prin care 5.000 de mineri vor fi pregătiţi pentru a deveni angajaţi în producerea energiei eoliene şi a distribuţiei electricităţii.
”Suntem responsabili de viitorul celor care depind astăzi de minerit. Valea Jiului este una dintre zonele incluse în Platforma pentru Regiuni Carbonifere în tranziţie şi cred că priceperile minerilor sunt uşor de transferat către sectorul energiilor regenerabile. Programul îi va pregăti avansat în domeniile electric, mecanic şi hidraulic. Acesta este poate unul dintre cele mai ample programe de reconversie profesională cu rezultate imediate: încadrarea în piaţa muncii după absolvire. Programul este gândit în maniera în care în maximum şase luni de formare orice miner să poată lucra într-unul din parcurile eoliene din România”, a afirmat ministrul Anton Anton, citat într-un comunicat al ministerului pe care-l conduce.
Concret, proiectul vizează crearea unei Academii de Pregătire şi Reconversie profesională pentru Surse Regenerabile şi Distribuţie a Energiei Electrice, cu puncte de formare la Tg. Jiu şi la Craiova.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Razie la depozite de lemne din judeţ

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara însoţiţi de un inspector din cadrul Gărzii Forestiere...

Încă o încercare a criminalului din Peştera Vacii sortită eşecului

Criminalul din Peştera Vacii din, Munţii Şureanu, nu a reuşit să convingă instanţa de judecată să-l elibereze din puşcărie. Costin...

A ignorat toate semnalele, fiind lovit de locomotivă

Inconştienţa şi tupeul unui şofer de 60 de ani, din Arad, par de necrezut. Individul a ignorat orice avertizare şi...

Închide