Râu de Mori: brad iluminat festiv în fiecare sat şi daruri pentru copii

Magdalena Şerban

S-au strâns multe pe capul primarilor hunedoreni, mai ales că 2020 nu a fost un an în care ceea ce s-a prevăzut în primul trimestru să corespundă ulterior. La Râu de Mori, cifrele duc către o economie bugetară drastică, pentru ca vechile datorii preluate de actuala administraţie să poată fi rezolvate.
„Indiferent de circumstanţe şi greutăţi administrative, ar fi fost o ruşine să uităm de copiii noştri. Am prevăzut 320 de pachete destinate celor până la clasa a VIII-a, în cuan­tum de aproximativ 17.000 de lei. Au fost transportate la fiecare acasă cu microbuzul şcolar. Moşul a venit deja, pentru a se bucura din timp de micile surprize şi a intra în atmosfera de sărbătoare. Din păcate, nu putem să le oferim mai mult, în sensul în care colindatul sau serbările de final de an rămân o amintire, pentru moment. Sunt convins că niciun cadru di­dactic nu va omite un gând bun sau o vorbă frumoasă, în­demnându-i să păstreze tradiţia măcar la acest nivel, online. Despre partea de împodobire a comu­nei, am decis să ne rezumăm la iluminarea festivă a câte unui brad în fiecare sat pe care îl avem în componenţă. Asta, pentru nu a nu face discriminare în rândul localnicilor. Nu ne-am înhămat la cheltuieli cu împodobitul, deoarece oricum pandemia ne-a dat puţin peste cap şi din punct de vedere bugetar. plus că am fost nevoiţi să alocăm din banii comunei sumele pe care nu le-am primit de la Guvern pentru a onora plăţile în cazul persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora. Suma primită de la bugetul de stat a fost de 1.134.000 de lei, iar cea plătită a ajuns la 1.572.406 lei. Diferenţa am achitat-o cu forţe proprii. Totul pentru a nu rămâne descoperiţi cu aceste plăţi, iar oamenii să nu fie lăsaţi fără bani. Nu e corect faţă de ei, vinovaţi fiind doar cei care au făcut împăr­ţeala banului public şi s-au ghidat după orice alte criterii în afară de binele co­mu­nităţilor“, a subliniat Flaviu Dilertea (foto) primarul comunei de la poalele Retezatului.
Potrivit acestuia, Râu de Mori numără 38 de asistenţi per­sonali şi 16 persoane cu indemnizaţii. Un alt punct atins de alesul local este cel al taxelor şi impozitelor aferente anului 2021, care nu vor fi majorate, ci doar actualizate la rata inflaţiei, în baza prevederilor Codului Fiscal. Modalităţile de plată înseamnă virament bancar sau cash, urmând să fie pusă la dispoziţia cetăţenilor şi posibilitatea achitării online.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare