Apa Serv a găsit soluţia pentru consumatorii care fac parte din asociaţii de locatari

Chiar dacă oamenii îşi plăteau facturile lunare la zi către Asociaţie, în multe situaţii banii nu ajungeau la Apa Serv. Aşa s-a ajuns ca unele asociaţii să aibă datorii imense către prestator, iar oamenii să rişte să rămână fără apă potabilă deşi sunt nevinovaţi.
Conducerea operatorului de apă şi canal din Valea Jiului a găsit însă o cale de a încasa serviciile prestate direct de la oameni. ”Noi am mai încercat să facem acest lucru, cu încasarea directă de la locatari, dar ne-am lovit de reticenţă din partea asociaţiilor de proprietari, care mo­tivau că le luăm membrii. Noi nu luăm nici un membru, doar că e normal ca ser­vi­ciul de apă şi canalizare să se plă­teas­că. Până la urmă, au înţeles şi asociaţiile de proprietari că este un ajutor din partea noastră inclusiv pentru ele, deoarece în multe cazuri nu au toată logistica de a urmări consumul de apă, aşa cum dis­pune Apa Serv, în mod direct. În plus, di­ver­sificăm şi formele de plată pe care le vor avea locatarii. Cei care sunt cu plata apei la asociaţie, nu îşi poţi face cont, nu pot plăti online sau sub forma pay point. În schimb, cei care sunt în relaţie de plată directă la Apa Serv, pot utiliza toate aces­te modalităţi de plată”, a declarat Cristian Ionică (foto), managerul Apa Serv Valea Jiului.
Pentru a putea trece cu plata facturilor la apă de la asociaţie direct la Apa Serv, membri asociaţiilor de proprietari au ne­voie de o simplă cerere. Operatorul de apă şi canal are de încasat datorii ”isto­rice” de la asociaţiile de proprietari din Valea Jiului, respectiv 100 de milioane de lei. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare