Campionatul European de Gimnastică. Astăzi intră în competiţie junioarele

Nicolae Gavrea

Întrecerile Campionatului European e de gimnastică artistică continuă în aceste zile la Mercin în Turcia, ieri fiind pe podiumul de con­curs senioarele pentru calificările în final ape echipe, individual compus şi finale pe aparate.
Astăzi e rândul junioarelor să evolueze pentru medaliile acestei ediţii. Sunt prezente pe listele de concurs junioarele Mara Ce­plinschi, Ana Maria Bărbosu, Iulia Trestianu, Andreea Preda şi Ana Turcu, care au fost selecţionate pentru această competiţie şi care vor concura în întrecerile pentru de­semnarea viitoarei echipe campioană euro­peană, dar şi pentru calificările la individual compus şi finalele pe aparate.
Echipa de junioare a României va evolua în prima subdiviziune alături de echipele din Cehia, Ucraina, Azerbaijan, Slovenia şi Malta, în subdiviziunea a doua fiind re­partizate Turcia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria şi Letonia. Junioarele sunt însoţite de an­trenorii Lucian Sandu, Gina Gogean şi Cătălin Meran. Vom reveni cu alte amănunte de la această competiţie în numerele noas­tre viitoare.
Echipa de semioare a României, avându-le în componenţă pe Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă şi Daniela Trică, a terminat concursul de calificare pe primul loc în clasamentul după prima subdiviziune, acumulând 159,496 puncte.
Fetele noastre au devansat echipele Ucrainei, Ungariei şi Turciei, asigurându-şi astfel într-o proporţie foarte mare calificarea în finala programată sâmbăta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare