Raliul Iaşului la automobilism

Începând de mâine, vineri, până sâmbătă, 5 septembrie, la Iaşi se vor desfăşura întrecerile celei de a patra etape a Cam­pionatului Naţional de Raliuri Betano, care are în program, ca o surpriză, o Super Specială la Râpa Galbenă.
„Pasionaţii de raliuri pot urmări evoluţia echipajelor favo­rite pe probe, respectând măsurile impuse de către orga­ni­zatori şi autorităţi, în special cele de distanţare socială. Raliul Iaşiului se întinde pe durata a două zile de competiţie şi pe lungimea a 116,70 km de probă specială”, a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iaşiului.
Acomodarea cu macadamul ieşean se face vineri, 4 sep­tem­brie, în prima parte a zilei, cu prilejul sesiunii oficiale de teste la Bârnova. Prima probă este cea de la Dobrovăţ, cu două treceri pe speciala celebră pentru săritorile care au atras de fiecare dată zeci de privitori şi care are, din acest an, 9 km în plus. A doua zi de concurs propune parti­cipanţilor patru probe speciale iar principala atracţie a acestor întreceri este zona de final, unde maşinile ating viteze ameţitoare, totul culminând cu săritoarea de la podul dinaintea sosirii.
Cea mai spectaculoasă probă este însă cea de la Madârjac, apreciată de sportivii din campionatul naţional, cu o lungime de 24 km, are pasaje de viteză, mai ales pe platoul din zonă, fiind şi o probă tehnică.
„Pentru cei care nu pot ajunge pe probă, există alter­nativa transmisiunii online care va putea fi urmărită pagi­nile oficiale de facebook ale Raliului Iaşiului şi Federaţiei Române de Automobilism Sportiv”, a explicat directorul de comunicare Lucian Lucescu.
Festivitatea de premiere a atapei este programată sâmbătă seara începând cu orele 19.00. Succes piloţilor din judeţul Hunedoara!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare