Sport

Racea, steaua viitorului

Ciprian Marinuţ

La 15 ani neîmpliniţi, Amelia Racea a fost vedeta Campionatelor Internaţionale de Gimnastică ale României şi este junioara din lotul României de care se leagă cele mai mari speranţe pentru o medalie la Jocurile Olimpice Londra 2012.

Concurs fără ratare
Vicecampioană continentală de junioare la bârnă şi medaliată cu bronz la sol, anul trecut, Racea s-a impus în concursul de la individual compus şi a cucerit două medalii de argint în finalele pe aparate, în week-end, la Internaţionalele României de la Ploieşti. Amelia Racea a făcut un concurs bun, cu exerciţii fără ratare şi a totalizat 58,150 puncte.
Ea a fost urmată în clasament de Elisabetta Preziosa (Italia – 55,300 pct.) şi Diana Chelaru (România – 55,250 pct.), în contextul în care la individual compus au concurat 13 gimnaste din şase ţări: România, Italia, Mexic, Ungaria, Turcia, Norvegia.
„Nu a fost un concurs greu, deşi uneori e solicitant să concurezi la toate aparatele. În plus, o competiţie este mai uşoară ca un antrenament, de aceea mă simt bine când concurez”, a spus Racea. Gimnasta legitimată la C.N.S.- C.S.S. “Cetate” Deva  a obţinut medalii de argint la sărituri şi sol în finalele pe aparate. “Îmi place ceea ce fac. Altceva în afară de gimnastică nu există pentru mine. Sunt conştientă că fără muncă nu pot realiza nimic, de acea încerc să trag cât mai mult în antrenamente şi să fiu atentă la explicaţiile antrenorilor”, a afirmat Racea.

Dominare românească
Gimnastele din echipa României au dominat categoric finalele pe aparate, ocupând primele două locuri la toate aparatele. La sărituri, medaliate au fost Diana Chelaru – 14,200 şi Amelia Racea – 13, 875, iar la paralele, pe podium au urcat Gabriela Drăgoi – 14,400 şi Ana Porgras – 13,500. Concursul de la bârnă a fost câştigat la egalitate de puncte de Gabriela Drăgoi şi Ana Porgras, ambele cu nota de 15,400, iar la sol s-au impus Raluca Haidu – 14,800 şi Amelia Racea – 14,300. De la Internaţionalele României au absentat campioana olimpică Sandra Izbaşa, vicecampioana europeană la bârnă Ana Maria Tămîrjan şi Cerasela Pătraşcu, toate trei accidentate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura