CIP Deva, regina futsalului

9 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11x-1-fc-cip

Ciprian Marinuţ

Puternică, matură şi susţinută de un public senzaţional, echipa deveană a făcut o demonstraţie de virtuozitate în meciul trei al finalei şi s-a încoronat campioană a României. FC CIP a cucerit al treilea titlu din istoria clubului, după cele din 2006 şi 2007 şi va reprezenta România în UEFA Futsal Cup.

Atmosferă de vis
Publicul amator de futsal de calitate a răspuns prompt cererii de ajutor a celor de la FC CIP şi a umplut, luni seara, Sala Sporturilor din Deva, pentru a sprijini sufleteşte campioana morală să devină şi campioană de drept. După 7-0 în primul meci şi 1-3 în partida de la Chiajna, peste 1.200 de spectatori au creat o atmosferă de carnaval şi au fost cu adevărat al şaselea jucător al echipei devene. Cu un astfel de suport moral, CIP a făcut show şi şi-a atins obiectivul de a deveni campioană naţională, pentru a treia oară în istorie. CIP a încercat să compenseze absenţele lui Dobre şi Gherman (suspendaţi), prin reactivarea de ultim moment a lui Pantelimon. Concordia a pariat pentru a-l înlocui pe portarul titular Juverdean (accidentat) pe masorul naţionalei, Nelu Stancea, iar antrenorul Jean Cosac (suspendat) a încercat să-şi dirijeze echipa cu telefonul din tribune, însă a fost „înghiţit” de spectatori.

Meci halucinant
Prima repriză a fost halucinantă. Cele două echipe s-au bătut asemeni unor boxeri care au renunţat la gardă şi au trecut la schimburi dure de lovituri, cu intenţia de a se face K.O. Mai puternică, mai omogenă şi mai experimentată, FC CIP a gestionat mai bine adrenalina şi tensiunea jocului. Molomfălean (12) a deschis scorul cu o torpilă de la semidistanţă, dar brazilianul Ique (16) a reuşit o fază de jucător adevărat şi a egalat cu un şut în vinclu. Tot Molomfălean (18) a făcut 2-1, cu un şut din lovitură liberă din apropierea centrului terenului, dar golul a fost a portarului Stancea, care a gafat nepermis. Brazilianul Fernando (19) a speculat o minge, care a sărit ca la biliard din defensiva deveană şi a egalat, sporind tensiunea în tribune, după o repriză pe muchie de cuţit. Stoica (20) a marcat cu un şut din unghi, la care a greşit iar portarul Stancea şi CIP a avut avantaj minim la pauză, scor 3-2.

Victorie, şampanie şi baie în fântâna arteziană
Jucătorii de la FC CIP şi-au amintit că sunt titularii naţionalei României şi au făcut legea în teren în repriza secundă. CIP a marcat patru goluri consecutive şi şi-a îngenuncheat adversara, scor 7-2. Fluierul final a declanşat fiesta, iar jucătorii au udat cu şampanie şi lacrimi de fericire medaliile, tricourile de campioni şi trofeul primit de la FRF. Sărbătoarea devenilor a continuat până târziu în noapte. La un moment dat, jucătorii au ajuns cu trofeul la o fântână din centrul oraşului, pentru a-l prezenta suporterilor şi au făcut o baie alături de membrii galeriei.
CIP Deva are şanse la realizarea eventului, campionat şi Cupa României, întrucât este calificată şi în finala cupei pe care o va disputa în compania formaţiei City’us II Târgu Mureş, pe 15 iunie, la Braşov.

FC CIP Deva – Concordia
Chiajna 7-2 (3-2)
Au marcat: Molomfălean (12, 18 şi 35),
Stoica (20),  Matei (21, şi 29), Csoma (26)
/ Ique (16), Fernando (19).
FC CIP: Iancu – Molomfălean, Lupu, Matei,
Al-Ioani – Florea (gk), Stoica, Csoma, Şotârcă, Pantelimon.
Antrenor – Karoly Gaşpari.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Racea, steaua viitorului

La 15 ani neîmpliniţi, Amelia Racea a fost vedeta Campionatelor Internaţionale de Gimnastică ale României şi este junioara din lotul...

Cei mai tari din judeţ

Retezatul Haţeg a demonstrat că este cea mai valoroasă echipă din ligile judeţene, câştigând şi Cupa României, etapa judeţeană, după...

Comisarul european, motiv de ceartã în Coaliţie

Referitor la noul motiv de luptă apărut între partidele aflate la guvernare, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) este de părere că...

Închide