Sport

CIP Deva, regina futsalului

11x-1-fc-cip

Ciprian Marinuţ

Puternică, matură şi susţinută de un public senzaţional, echipa deveană a făcut o demonstraţie de virtuozitate în meciul trei al finalei şi s-a încoronat campioană a României. FC CIP a cucerit al treilea titlu din istoria clubului, după cele din 2006 şi 2007 şi va reprezenta România în UEFA Futsal Cup.

Atmosferă de vis
Publicul amator de futsal de calitate a răspuns prompt cererii de ajutor a celor de la FC CIP şi a umplut, luni seara, Sala Sporturilor din Deva, pentru a sprijini sufleteşte campioana morală să devină şi campioană de drept. După 7-0 în primul meci şi 1-3 în partida de la Chiajna, peste 1.200 de spectatori au creat o atmosferă de carnaval şi au fost cu adevărat al şaselea jucător al echipei devene. Cu un astfel de suport moral, CIP a făcut show şi şi-a atins obiectivul de a deveni campioană naţională, pentru a treia oară în istorie. CIP a încercat să compenseze absenţele lui Dobre şi Gherman (suspendaţi), prin reactivarea de ultim moment a lui Pantelimon. Concordia a pariat pentru a-l înlocui pe portarul titular Juverdean (accidentat) pe masorul naţionalei, Nelu Stancea, iar antrenorul Jean Cosac (suspendat) a încercat să-şi dirijeze echipa cu telefonul din tribune, însă a fost „înghiţit” de spectatori.

Meci halucinant
Prima repriză a fost halucinantă. Cele două echipe s-au bătut asemeni unor boxeri care au renunţat la gardă şi au trecut la schimburi dure de lovituri, cu intenţia de a se face K.O. Mai puternică, mai omogenă şi mai experimentată, FC CIP a gestionat mai bine adrenalina şi tensiunea jocului. Molomfălean (12) a deschis scorul cu o torpilă de la semidistanţă, dar brazilianul Ique (16) a reuşit o fază de jucător adevărat şi a egalat cu un şut în vinclu. Tot Molomfălean (18) a făcut 2-1, cu un şut din lovitură liberă din apropierea centrului terenului, dar golul a fost a portarului Stancea, care a gafat nepermis. Brazilianul Fernando (19) a speculat o minge, care a sărit ca la biliard din defensiva deveană şi a egalat, sporind tensiunea în tribune, după o repriză pe muchie de cuţit. Stoica (20) a marcat cu un şut din unghi, la care a greşit iar portarul Stancea şi CIP a avut avantaj minim la pauză, scor 3-2.

Victorie, şampanie şi baie în fântâna arteziană
Jucătorii de la FC CIP şi-au amintit că sunt titularii naţionalei României şi au făcut legea în teren în repriza secundă. CIP a marcat patru goluri consecutive şi şi-a îngenuncheat adversara, scor 7-2. Fluierul final a declanşat fiesta, iar jucătorii au udat cu şampanie şi lacrimi de fericire medaliile, tricourile de campioni şi trofeul primit de la FRF. Sărbătoarea devenilor a continuat până târziu în noapte. La un moment dat, jucătorii au ajuns cu trofeul la o fântână din centrul oraşului, pentru a-l prezenta suporterilor şi au făcut o baie alături de membrii galeriei.
CIP Deva are şanse la realizarea eventului, campionat şi Cupa României, întrucât este calificată şi în finala cupei pe care o va disputa în compania formaţiei City’us II Târgu Mureş, pe 15 iunie, la Braşov.

FC CIP Deva – Concordia
Chiajna 7-2 (3-2)
Au marcat: Molomfălean (12, 18 şi 35),
Stoica (20),  Matei (21, şi 29), Csoma (26)
/ Ique (16), Fernando (19).
FC CIP: Iancu – Molomfălean, Lupu, Matei,
Al-Ioani – Florea (gk), Stoica, Csoma, Şotârcă, Pantelimon.
Antrenor – Karoly Gaşpari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura