Puşi sub acuzare în dosarul mafiei lemnului de la Schweighofer

31 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Mai mulţi directori de la fabricile Holzindustrie Schweighofer din Sebeş şi Rădăuţi au fost puşi sub acuzare, după percheziţiile efectuate în 30 mai de DIICOT, scriu cei de la ştiripesurse.ro.
Conform sursei citate, printre suspecţi se numără Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuţi, precum şi alţi doi directori din cadrul aceleiaşi unităţi şi o persoană cu funcţie de conducere de la fabrica din Sebeş.

Prejudiciu de 25 de milioane de euro
Reamintim că în data de 30 mai, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut 23 de percheziţii la sediile întreprinderii Holzindustrie Schweighofer şi la colaboratorii acesteia din judeţele Hunedoara, Alba, Suceava, Bihor şi din municipiul Bucureşti. La noi în judeţ au fost percheziţionate sediul Direcţiei Silvice Hunedoara şi domiciliul din Simeria al directorului instituţiei, Radu Crişan. Acesta a declarat că anchetatorii au fost interesaţi de fişele posturilor persoanelor care au fost în comisiile de licitaţii şi negocieri pe care le-a organizat Direcţia Silvică, din 2013 până în prezent. Radu Crişan a mai spus că nu i s-a comunicat că ar avea vreo calitate în dosar, presupunând că ar avea calitatea de martor.
Dosarul instrumentat de DIICOT vizează destructurarea unei grupări infracţionale din industria lemnului care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro. Anchetatorii susţin că membrii grupării achiziţionau lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal. Mai concret, persoane din conducerea unităţilor Holzindustrie Schweighofer din România, începând cu anul 2011 şi până în prezent, ar fi coordonat activitatea de achiziţii de lemn rotund de răşinoase provenit din tăieri ilegale şi deturnarea licitaţiilor publice, de la foarte mulţi furnizori, din majoritatea zonelor împădurite ale României. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, în majoritatea cazurilor, din tăieri ilegale. După percheziţiile din 30 mai, 10 persoane au fost duse la DIICOT pentru audieri.
În ziua în care le-au fost percheziţionate sediile, cei de la Holzindustrie Schweighofer au emis un comunicat, precizând că societatea colaborează cu anchetatorii în soluţionarea corectă a anchetei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
George Becali, văzut ca potenţial investitor în brandul „Părintele Arsenie Boca”

Subiectul „Părintele Arsenie Boca” - marcă înregistrată continuă să rămână în atenţia publică. De data aceasta, în prim-planul scenariului a...

Cum sărbătoresc copiii de ziua lor, la Băcia

De ziua lor, copiii din comuna Băcia vor putea să se distreze la manifestările organizate de autorităţile locale. Mai exact,...

Patru candidaţi la postul de director al ADEH

Patru persoane s-au înscris la concursul pentru postul de director al Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

Închide