ActualitateFlash

Puşi sub acuzare în dosarul mafiei lemnului de la Schweighofer

Natalia Bumbac

Mai mulţi directori de la fabricile Holzindustrie Schweighofer din Sebeş şi Rădăuţi au fost puşi sub acuzare, după percheziţiile efectuate în 30 mai de DIICOT, scriu cei de la ştiripesurse.ro.
Conform sursei citate, printre suspecţi se numără Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuţi, precum şi alţi doi directori din cadrul aceleiaşi unităţi şi o persoană cu funcţie de conducere de la fabrica din Sebeş.

Prejudiciu de 25 de milioane de euro
Reamintim că în data de 30 mai, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut 23 de percheziţii la sediile întreprinderii Holzindustrie Schweighofer şi la colaboratorii acesteia din judeţele Hunedoara, Alba, Suceava, Bihor şi din municipiul Bucureşti. La noi în judeţ au fost percheziţionate sediul Direcţiei Silvice Hunedoara şi domiciliul din Simeria al directorului instituţiei, Radu Crişan. Acesta a declarat că anchetatorii au fost interesaţi de fişele posturilor persoanelor care au fost în comisiile de licitaţii şi negocieri pe care le-a organizat Direcţia Silvică, din 2013 până în prezent. Radu Crişan a mai spus că nu i s-a comunicat că ar avea vreo calitate în dosar, presupunând că ar avea calitatea de martor.
Dosarul instrumentat de DIICOT vizează destructurarea unei grupări infracţionale din industria lemnului care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro. Anchetatorii susţin că membrii grupării achiziţionau lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal. Mai concret, persoane din conducerea unităţilor Holzindustrie Schweighofer din România, începând cu anul 2011 şi până în prezent, ar fi coordonat activitatea de achiziţii de lemn rotund de răşinoase provenit din tăieri ilegale şi deturnarea licitaţiilor publice, de la foarte mulţi furnizori, din majoritatea zonelor împădurite ale României. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, în majoritatea cazurilor, din tăieri ilegale. După percheziţiile din 30 mai, 10 persoane au fost duse la DIICOT pentru audieri.
În ziua în care le-au fost percheziţionate sediile, cei de la Holzindustrie Schweighofer au emis un comunicat, precizând că societatea colaborează cu anchetatorii în soluţionarea corectă a anchetei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura