George Becali, văzut ca potenţial investitor în brandul „Părintele Arsenie Boca”

31 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Subiectul „Părintele Arsenie Boca” – marcă înregistrată continuă să rămână în atenţia publică. De data aceasta, în prim-planul scenariului a fost angrenată o persoană cu multă notorietate. Este vorba despre Gigi Becali (foto), care ar fi dispus să preia aşa-zisul brand de la Şandor Andor. Acesta din urmă susţine că este deţinătorul mărcii înregistrate de compania englezească Additional Worlwide Care Services (AWCS) LTD la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Între cei doi ar fi avut loc deja primele negocieri.

Dezamăgit de reprezentanţii presei
Vizavi de negocieri, Şandor Andor a transmis un comunicat intitulat „Negocierea brandului Arsenie Boca cu Guvernatorul Becali, în viziunea lui Andor Şandor”, în care afirmă că subiectul a fost relatat cu lipsă de profesionalism de către reprezentanţii mass-media.
„Apariţiile media din ultima perioadă mă determină ca eu, Andor Şandor, în calitate de reprezentant legal al AWCS LTD, să-mi exprim gratitudinea faţă de voi toţi, care reprezentaţi mass-media în România. În lipsa profesionalismului şi entuziasmului pe care l-aţi manifestat în vederea cunoaşterii tututor aspectelor care privesc înregistrarea brandului Părintele Arsenie Boca la nivel european, înţelegerea acestuia ar fi fost irealizabilă într-un timp atât de scurt şi cu efecte atât de vaste pe întreg teritoriul românesc. În ultimele două zile a fost răspândită în presă o posibilă legătură a domnului Gigi Becali cu marca înregistrată la nivel european «Părintele Arsenie Boca». În calitate de reprezentant al AWCS LTD sunt în deplină convingere când afirm că domnul George Becali este un român demn de amploarea şi complexitatea preluării şi continuării drumului Părintelui Arsenie Boca în România. Actele sale de filantropie sunt pure mărturii ale iubirii dezinteresate faţă de semenii lui români, pe care şi-o manifestă neîncetat”, se arată în comunicat. La final se precizează că rezultatul negocierilor va fi făcut public, iar prin bunăvoinţa lui Dumnezeu, George Becali să fie Guvernatorul brandului „Părintele Arsenie Boca”.

„Remunerat din legalizarea produselor”
Explicaţii suplimentare despre negocierile dintre cei doi şi rolul pe care l-ar putea avea finanţatorul FCSB în acest caz le-am primit de la arădeanul Daniel Gheorghe, cel care deţine drepturile asupra mărcii în România. Acesta a spus că negocierile se duc cu un potenţial investitor, respectiv cu Becali. Întrebat dacă se aşteaptă să fie exclus din tot acest circuit, arădeanul a răspuns că nu va fi exclus şi că el va fi în continuare cel care deţine drepturile asupra mărcii în România. „Şandor Andor va licenţia un investitor pe partea comercială. Oricare va fi acesta, va trebui să lucreze cu mine, pentru că eu în continuare îmi voi face munca de protecţie a mărcii. Eu sunt protectorul mărcii, pentru asta m-am angajat în faţa companiei engleze. (…) Acum se negociază drepturile preluării şi comercializării produselor”, a declarat Daniel Gheorghe, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Acesta a mai reiterat faptul că pentru munca sa va fi remunerat, sumele pe care le va primi fiind confidenţiale. „Banii îi voi lua pentru înserierea produselor. Nu voi fi plătit din vânzarea produselor, ci din legalizarea lor”, a explicat Daniel Gheorghe. Acesta a mai spus că marca a mai fost înregistrată de o firmă din Galaţi cu 14 ani în urmă, firmă care a pierdut drepturile asupra ei.
Reamintim că în urmă cu câteva luni, cetăţeanul maghiar Andor Şandor, reprezentant al companiei englezeşti Additional Worldwide Care Services, anunţa că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”, pe care a înregistrat-o la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acesta le-a cerut celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea societăţii sale. Arădeanul Daniel Gheorghe susţine că a preluat licenţa brandului „Părintele Arsenie Boca” pentru România. În ultimele săptămâni, tot el a fost protagonistul unor „descinderi” în locurile în care se comercializează obiecte de cult cu chipul celui supranumit Sfântul Ardealului, inclusiv la Mănăstirea Prislop. A chemat poliţiştii prin 112 la faţa locului, le-a cerut să ridice acele obiecte şi să constate că erau comercializate ilegal. Poliţiştii au informat că sunt deschise trei dosare penale în care sunt cercetate aspectele sesizate de către arădean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum sărbătoresc copiii de ziua lor, la Băcia

De ziua lor, copiii din comuna Băcia vor putea să se distreze la manifestările organizate de autorităţile locale. Mai exact,...

Patru candidaţi la postul de director al ADEH

Patru persoane s-au înscris la concursul pentru postul de director al Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

Devenii îşi vor plăti dările într-un spaţiu nou

La finele lunii iunie, devenii îşi vor putea achita obligaţiile fiscale către municipalitate într-un sediu nou, special amenajat, mult mai...

Închide