Comunitate

Pui: Un an de echilibru

Magdalena Șerban

Primarul din Pui are așteptări realiste de la 2022, așa că și planurile adminis­trative le-a făcut în concordanță cu alocările bugetare. Totodată, a spus pas majorării taxelor și impozitelor, în ciuda scumpirilor sistematice cu care România se confruntă în ce privește facturile la uti­lități, deci implicit și conducerea de aici.

Bugetul dictează
„Nu am crescut valorile la dările din 2022, ci doar am aplicat legea, luând în calcul indicele aferent ratei inflației. La fel ca în ceilalți ani, practicăm acea bonificație de 10 procente pentru cei care achită integral până la 31 martie. Le mulțumim cetățenilor care nu au rămas datori nici în 2021 și nici în anii precedenți și nu ne creează probleme cu recuperarea creanțelor. Poate că pan­demia ne-a ținut departe unii de alții, dar nu ne-a putut face să uităm că suntem oa­meni. Și alocările noastre sunt sensibil ase­mănă-toare cu cele din ultimii ani, în ciuda pre­țurilor care au cam luat-o razna. S-a scumpit foarte mult curentul, s-au scumpit cam toate, de la tonerul de imprimantă și până la simpla hârtie, așa că va fi din ce în ce mai greu de gestionat un buget. Dar mer­gem mai departe cu ce avem”, a afirmat Victor Stoica (foto), primarul comunității din Pui.

Finanțările contează
Investițional, edilul local se pregătește pentru noi obiective. Dacă unele au rădăcini sigure, altele depind foarte mult de liniile de finanțare pe care autoritățile le vor putea aborda în vederea susținerii proiectelor. ,,Vrem să facem multe lucruri, dar așteptăm să putem pune în aplicare Programul Na­țional de Investiții Anghel Saligny, pe care
l-am accesat anul trecut. Mai așteptăm noile axe europene care se anunță și sperăm să se dea un verdict și în legătură cu o posibilă portiță de finanțare pentru rețeaua de gaze naturale. Cum e firesc, ne concentrăm pe apă, canalizare și modernizare de drumuri, în primul rând. Infrastructură, în general. De asemenea, avem în plan să construim un nou sediu pentru primărie. Cele de acum sunt birouri mici, supraaglomerate și care în condiții de distanțare nu permit prea multe. Spațiul nu e suficient și necesită o altă compartimentare o primărie a anilor 2022. Am tot zis că facem și asta, dar mereu au fost alte necesități și ne-am gândit să mai modernizăm o stradă, să mai executăm ceva lucrări la cămine, deci mereu altceva. Terenul e achiziționat deja și vom trece la fapte”, a mai subliniat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura