Politica si administratie

Zeci de asociații de proprietari din Deva riscă să rămână fără administratori

Aproape 200 de asociații de proprie­tari, din municipiul Deva, riscă să rămână fără administratori, dacă aceștia nu pot dovedi că dețin un certificat de calificare profesională – documentul care a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2022.

Amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei
Până în prezent, doar 55 de adminis­tratori ai asociațiilor de proprietari din mu­nicipiul Deva, dintre cei 122 existenți, au solicitat Primăriei eliberarea unui atestat, pe baza certificatului de calificare profe­sio­nală.
Aceștia administrează, în total, activi­tatea a 245 de asociații de proprietari. Adică, puțin peste jumătate din totalul asociațiilor care funcționează în oraș.
În același context, alți 67 de adminis­tratori, atestați în condițiile vechii legi a asociațiilor de proprietari, au obligația să facă dovada că dețin certificatul de cali­ficare profesională, până la data de 31 ianuarie 2022 – conform unei notificări trans­mise, săptămâna aceasta, de către Direcția de Asistență Socială Deva.În caz contrar, aceștia riscă amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei pentru desfășurarea activității de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege. Administratorii asociațiilor de pro­prie­tari au avut la dispoziție mai mult de doi ani pentru a obține certificatul de calificare profesională, după ce termenul prevăzut de Legea nr. 196/2018 a fost prelungit până la sfârșitul anului 2021.
Conform prevederilor legale, atestatul se afișează la avizier – prin grija adminis­tra­torului. Documentul este valabil 4 ani de la data emiterii și poate fi reînnoit în aceleași condiții în care a fost emis. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura