Politica si administratie

Certificatul verde nu este obligatoriu la locul de muncă!

Condiţionarea accesului la locul de muncă de vaccinarea împotriva Covid, cu consecinţa suspendării contractului, este neconstituţională.
Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a pronunțat în legătură cu acest subiect, extrem de controversat. Potrivit spuselor sale, suspendarea contractelor de muncă încalcă legea fundamentală în stat. Discuția cu privire la condiționarea acce­sului la muncă de un vaccin anti-Covid are loc în contextul deciziei coaliției de gu­ver­nare de a nu mai adopta legea care să re­glementeze certificatul verde. “Din pers­pectiva noastra este neconstituţională suspendarea contractelor de muncă în caz de nevaccinare”, a declarat Renate Weber într-o conferință de presă.
Avocatul Poporului susține că discuția care se face este dacă testarea împotriva Covid trebuie plătită de stat sau de angajat. În acest context, Renate Weber a precizat că în condițiile în care crește numărul celor infectați cu coronavirus, vor apărea costuri suplimentare cu concediile medicale.
„Dacă s-ar impune testarea, pentru ca acest lucru să se poată desfăşura este o în­treagă discuţie cât anume trebuie su­por­­tat de stat şi de ce să nu fie suportat de angajat. Nu ştiu dacă în acest moment mai este de actualitate, pentru că ultima va­riantă se răspândeşte extrem de rapid. Foarte multă lume este testată pozitiv, rămâne în concedii medicale”, a explicat Renate Weber.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.