Pui: încă un drum comunal intră în reabilitare

24 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

La Pui urmează să se implementeze proiectul de modernizare a drumului comunal 71 Hobiţa – Uric, câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). De altfel, aceasta este doar una dintre investiţiile accesate de administraţia publică locală pe axe europene şi guvernamentale, totalul lor ajungând la valoarea de circa opt milioane de euro.

„Drumul în cauză (1,7 kilometri) prezintă o stare avansată de degradare, cu gropi şi făgaşe, cu denivelări cauzate mai ales de anotimpurile cu zăpadă şi ploi, când din pricina neasigurării scurgerii apelor de pe platforma drumului se produc degradări continue ale pietruirii existente. Prin urmare, este mare nevoie să se intervină asupra lui. Se va urmări nu doar asfaltarea, ci şi asigurarea scurgerii apelor şi îndepărtarea acesteia din zona drumului. Banii provin din cadrul unui program naţional de dezvoltare, deci valoarea lucrărilor nu grevează bugetul primăriei. Pe cât posibil, încercăm să absorbim şi să atragem cât mai multe fonduri externe pentru a pune în aplicare planul de modernizare propus. Numai că, aşa cum se întâmplă peste tot, termenele legale trebuie să fie respectate, birocraţia e multă şi degeaba te bucuri de câştigarea unui proiect acum, deoarece oamenii ajung să-l vadă în teren abia după un an, doi. Cetăţenii, în mare parte, ştiu foarte bine cum decurg lucrurile în orice domeniu, fiind realişti”, a spus Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
Acesta îşi aminteşte că prin anii 2000, la Pui se mergea în cizme, cu excepţia unui drum de la Ohaba Ponor ce oferea condiţii decente. Exploatându-se bauxită în zona respectivă, drumul a fost betonat chiar de către firma cu pricina. Dar de atunci, totul s-a schimbat în comună.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul Dinozaurilor în Ţara Haţegului

În perioada 26 – 30 iulie 2019, va avea loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Dinozaurilor, un eveniment...

Festivalul Olimpic pentru Tineretul European –Baku 2019

Băieţii din echipa de gimnastică a României au reuşit să se califice în cinci finale la întrecerile de la Baku....

Denisa Bota, în lotul pentru Campionatul Mondial de alergare pe şosea

Campionatul Mondial de 50 km alergare pe şosea care se organizează anul acesta în Braşov, pe data de 1 septembrie,...

Închide