Teliucu Inferior: încep alte două investiţii cu fonduri europene

24 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Fondurile europene sunt sursă de finanţare nerambursabilă pentru două proiecte importante ce urmează să ruleze în comuna Teliucu Inferior.

Trei sate din comuna Teliucu Inferior vor avea parte de monitorizare video, în baza unor bani europeni câştigaţi prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului Ţinutul Pădurenilor. Tot prin aceeaşi entitate urmează să fie implementat şi proiectul ce ţine de modernizarea parcului central şi amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic în curtea şcolii primare din satul Cinciş. De asemenea, bugetul local va asigura reabilitarea bazei sportive din localitatea principală.
„Programul de monitorizare video are o valoare de 20.000 de euro, iar sistemul va fi amplasat în punctele-cheie (drumuri, parcuri, intersecţii, diverse obiective publice) din satele Cinciş, Teliucu Superior şi Teliucu Inferior. Ne dorim o cât mai bună monitorizare, astfel încât oamenii să se simtă în siguranţă. Se află la avizare, iar după aceea va fi scos la licitaţie. Cel de-al doilea proiect este în cuantum de 100.000 de euro şi vizează modernizarea parcului din faţa căminului cultural din Teliucu Inferior. Momentan, aici este doar o zonă verde şi urmărim s-o amenajăm corespunzător unui loc de relaxare. Aşteptăm undă verde pentru proiectul tehnic şi vom organiza licitaţia. Astfel, ne apropiem de suma totală de patru milioane de euro atrasă din surse externe de finanţare”, a arătat Daniel Pupeză (foto), primarul din Teliucu Inferior.
Totodată, Consiliul Local a alocat şi va mai aloca şi în 2020 fondurile necesare pentru modernizarea bazei sportive din satul centru. „În 2018 am introdus apa şi canalizarea şi anul acesta s-au aprobat bani pentru împrejmuire şi amenajare de vestiare. Avem în plan revitalizarea stadionului, aşa încât tinerii să poată să se bucure de mişcare, prin practicarea unor activităţi sportive. Încercăm să amenajăm un teren de tenis în spate (avem unul cu bitum) şi o pistă de atletism performantă, pentru a putea găzdui concursuri. Terenul va dispune de gazon natural, sală de forţă şi iluminat asigurat de proiectoare cu led. Zona va fi supravegheată şi cu cinci camere video”, a explicat primarul comunei Teliucu Inferior.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pui: încă un drum comunal intră în reabilitare

La Pui urmează să se implementeze proiectul de modernizare a drumului comunal 71 Hobiţa – Uric, câştigat prin Programul Naţional...

Festivalul Dinozaurilor în Ţara Haţegului

În perioada 26 – 30 iulie 2019, va avea loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Dinozaurilor, un eveniment...

Festivalul Olimpic pentru Tineretul European –Baku 2019

Băieţii din echipa de gimnastică a României au reuşit să se califice în cinci finale la întrecerile de la Baku....

Închide