PSD dublează alocaţiile copiilor şi consolidează proprietatea naţională asupra terenurilor agricole

4 iunie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a fost aprobată prin lege, în această săptămână, prin votul final al parlamentarilor PSD din Camera Deputaţilor, majorare amânată de Guvernul Orban şi PNL prin ordonanţă de urgenţă.

Guvernul Orban şi PNL susţin că nu există bani pentru majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, dar faptele lor contrazic discursul politic prin care vor să convingă românii că economia ţării este incertă şi că austeritatea este salvarea tuturor.
După preluarea guvernării de către PNL, numărul de ministere din România a fost redus, fapt care, în mod normal, ar fi trebuit să genereze o reducere de cheltuieli. Însă în „România normală“, guvernată de PNL, cheltuielile ministerelor au crescut. Guvernul Orban risipeşte bani cu contractele clientelei politice şi, în ciuda faptului că în şapte luni s-au împrumutat cu 80 de miliarde de lei, economia nu este sprijinită.
Dublarea alocaţiilor copiilor nu reprezintă o povară, ci un stimul economic care dinamizează consumul. Povară sunt banii risipiţi pe contractele clientelei politice.
Românii, şi mai ales copiii, nu trebuie să suporte şi să fie victime ale combinaţiilor cinic-electorale ale PNL. Drepturile legale ale copiilor trebuie respectate, aşa cum spune legea, nu tergiversate politic.
PSD consolidează proprietatea naţională asupra terenurilor agricole. În acest sens, Camera Deputaţilor a actualizat prevederile legale şi a stabilit clar cine are întâietate la cumpărarea terenurilor agricole. Entităţile străine pot face achiziţii de teren agricol abia după ce s-a epuizat dreptul de preemţiune al tuturor celorlalte categorii de cumpărători: coproprietari şi rude până la gradul I, arendaşi, statul român sau proprietari de terenuri agricole vecini. Directivele europene sunt respectate şi reglementările sunt similare cu cele din ţările membre UE.
Prin consolidarea proprietăţii naţionale asupra terenurilor agricole sunt încurajaţi şi susţinuţi tinerii fermieri, mai ales cei care vor să iniţieze şi să dezvolte o exploataţie agricolă. Dezvoltarea durabilă a agriculturii româneşti este prioritară pentru PSD.
România nu poate fi condusă doar prin încălcarea de drepturi şi libertăţi. În contextul scăderii nivelului de trai şi a guvernării haotice a PNL, românii trebuie protejaţi şi România are nevoie de reforme clare, mai ales în sectoarele economice grav afectate de pandemia de coronavirus.
Pentru PSD, prioritatea sunt românii şi România!
Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. fost coleg spune:

    e ca la firma la care ai lucrat.de ce numai 10% cand merge si 20%.
    ca doar nu dai tu!

  2. sectorx spune:

    Ceea ce nu spune Klingonianul ,este ca legea aia cu consolidarea …..prevede ca numai cei care au teren agricol ,cu 5 ani in urma ,au voie sa mai achizitioneze alte terenuri….Cu alte cuvinte:.Aia care nu au facut politica pana acum,si nu au investit in terenuri(pu..mea cum le place sa ne spuna nou,celorlalti ,votantilor lor)nici sa nu se gandeasca sa spere la un petic de pamant……Vomit cand il vad,si cand vreau sa vmit ma uit la el…..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Costel Avram: Parafrazându-l pe Donald Trump, care a spus „Să facem America, din nou, mare“, să facem, din nou, Petroşaniul mare

Domnule Costel Avram, deţineţi şi aţi deţinut funcţii importante în administraţia publică. Acum aţi anunţat că veţi candida pentru postul...

Cadavru descoperit în bazinele Staţiei de Apă Uzată Dănuţoni

O persoană de sex masculin a fost descoperită într-un bazin de colectare al staţiei de epurare de la Dănuţoni-Aninoasa. Cadavrul...

S-a cinstit şi apoi a urcat la volan

N-a apucat să conducă prea mult, pentru că un echipaj rutier din Brad l-a oprit. Este vorba de un bărbat...

Închide