Costel Avram: Parafrazându-l pe Donald Trump, care a spus „Să facem America, din nou, mare“, să facem, din nou, Petroşaniul mare

4 iunie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Domnule Costel Avram, deţineţi şi aţi deţinut funcţii importante în administraţia publică. Acum aţi anunţat că veţi candida pentru postul de primar al Petroşaniului. Ce v-a determinat să luaţi această decizie? Este un “Ordin” de partid?
După cum ştiţi, în PSD Hunedoara fiecare îşi spune părerea liber, iar conducerea şi principiile colegilor mei sunt democratice. Ştiu, sună aşa, palpitant, pentru dumneavoastră, în presă, sau pentru cititori – „ordin de partid”, dar vă asigur că nu este cazul. Aici, conducerea discută, analizează, decide. Eu locuiesc în Petroşani, este normal să vreau să fiu primar la mine acasă, acolo unde cunosc fiecare loc, fiecare stradă şi toate problemele oamenilor. Decizia de a candida la Petroşani a fost simplă: vreau să fac ceea ce mă pricep cel mai bine – administraţie performantă.

Totdeauna aţi fost franc, aţi spus lucrurilor pe nume. Din acest motiv aţi avut de pierdut, mulţi v-au atacat şi de aici alte probleme. Acum tot aşa aţi face dacă v-aţi putea întoarce în timp?
Eu sunt o fire mai vulcanică, asta nu este o ştire pentru nimeni. Mai am un „defect” – spun mereu ceea ce simt şi nu-mi plac jumătăţile de măsură. Dacă promit că mâine dimineaţă fac o treabă, o fac la ora la care am promis. Pe de altă parte, nimeni nu este fără defecte. Nu regret nimic din ceea ce m-a făcut omul de astăzi. Sunt un tip ambiţios, un moldovean venit în Ardeal cu multă dorinţă de muncă. Şi sunt poreclit – moldoveanu´. Am învăţat de la părinţii mei un lucru care m-a ajutat mult în viaţă – să fii Om.

De ce vă atacă aşa tare adversarii politici? Şi ce credeţi, politicienii nu pot să-şi facă o campanie fără atacuri murdare la adresa contracandidaţilor?
Acum, ei ştiu că mă aprind repede şi probabil că le place să mă provoace. Dar eu am o vorbă – Ai grijă cu cine îţi doreşti să intri în ring. Am fost sportiv, îmi place competiţia. Da, în general campaniile electorale sunt dure, dar nu este o chestiune specifică României, peste tot în lume vedem asta. E război, „La război, ca la război”, dar cel mai important este ca oamenii să aibă de câştigat în urma alegerilor lor – să aibă un lider care să le reprezinte interesele.

Cum veţi aborda campania pentru Primăria Petroşani?
Acum nu vă pot da din casă, toate la timpul lor. Dar am multe surprize pentru locuitorii municipiului Petroşani, pe care îi salut prin intermediul dumneavoastră şi îi asigur că sunt angajat cu toată energia pentru reconstrucţia oraşului. Nu uitaţi: 3, 2, 1… Restart Petroşani! Mult a fost, puţin a mai rămas.

De ce au nevoie locuitorii Petroşaniului? Aţi declarat în repetate rânduri că mergeţi să câştigaţi primăria. Ce ştiţi dumneavostră şi nu ştim noi? De ce sunteţi aşa de sigur?
Ce-şi doreşte orice locuitor al unui oraş, municipiu, comună – o viaţă decentă, o administrare de om gospodar. Fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă o viaţă mai bună. Dacă ai o funcţie publică asta devine datoria ta: să oferi oamenilor o viaţă bună, în marja atribuţiilor, desigur. Cât priveşte declaraţiile că merg să câştig primăria, acum am şi eu o întrebare pentru cititorii dumneavoastră – când vă apucaţi de o treabă, nu vreţi să o duceţi cu bine la bun sfârşit? Cred că da. Aşa sunt şi eu – tot ceea ce îmi propun, fac. Deci, da, o să câştig Primăria Petroşaniului.

Vă aşteptaţi la atacuri grosolane?
Spuneaţi şi dumneavoastră că, în general, campaniile electorale înseamnă multe atacuri. Deci, da, mă aştept, mai ales urmărind comportamentul domnului Tiberiu Iacob-Ridzi din ultima vreme. Sunt pregătit de confruntarea electorală care urmează, îmi plac provocările şi rezultatele obţinute prin multă muncă.

Spuneţi-ne 3 motive pentru care să vă voteze petroşănenii.
Sunt hotărât, fac ceea ce promit şi vin să le gospodăresc oraşul pe măsura potenţialului lui. Ăsta este angajamentul meu în faţa oamenilor. Dumnezeu să ne ajute!

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. marius spune:

    asa da.ati inceput sa va credeti mare!
    va amintiti de prm?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cadavru descoperit în bazinele Staţiei de Apă Uzată Dănuţoni

O persoană de sex masculin a fost descoperită într-un bazin de colectare al staţiei de epurare de la Dănuţoni-Aninoasa. Cadavrul...

S-a cinstit şi apoi a urcat la volan

N-a apucat să conducă prea mult, pentru că un echipaj rutier din Brad l-a oprit. Este vorba de un bărbat...

Bărbatul acuzat de împuşcarea a doi marocani va fi extrădat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare a lui Constantin Apreutesei (foto), din Uricani, formulată de procurori...

Închide