FlashPolitica si administratie

Protest pentru salarii mai mari la Prefectură

Angajații Prefecturii Hunedoara au pro­testat, ieri, timp de o oră, nemulțumiți de salariile mici.
„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia pefectului este un organ de control al activităţii auto­ri­tăţilor publice locale şi de conducere a ser­viciilor publice deconcentrate”, susțin cei din Prefectură.
Sindicaliştii solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Aceştia consideră că func­ţiile publice din instituţiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcţiilor publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii lor, funcţionarii publici reprezintă şi apară interesele statului, fapt prevăzut de Cons­ti­­tuţia României.
Un număr de 39 de salariați ai Prefecturii Hunedoara nu au muncit ieri o oră, în semn de protest față de salarizarea actuală. Evident, conduc erea instituției nu a protestat. (S.P.)

One thought on “Protest pentru salarii mai mari la Prefectură

  • Să-și dea demisia dacă nu le convin salariile. Sunt sigur că, profesional, au pregătirea necesară pentru a face performanță în sistemul privat și pot câștiga mai mult.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.