Protest al salariaţilor de la DJTS Hunedoara

20 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Ieri, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Hunedoara au protestat în faţa sediului instituţiei din Deva, solicitând majorarea salariilor despre care afirmă că au rămas aceleaşi de cel puţin şapte ani.
Participanţii s-au aşezat cu spatele la stradă, după care s-au întors trecându-şi mai multe pancarte cu revendicări în dreptul feţei. Gestul a fost motivat de către oameni ca o formă de protest direct îndreptată împotriva conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului.
„Salariile n-au mai fost majorate din anul 2009. Trei sferturi dintre angajaţi au salariul minim pe economie, nu primim sporuri sau tichete de masă. Suntem foarte puţini angajaţi, deoarece din cauza salariilor mici, cei care vin pleacă după câtva timp. Sperăm ca salariile noastre să crească“, a declarat şeful grupei sindicale din cadrul DJTS Hunedoara, Elena Bulz.
Protestul angajaţilor a fost apreciat ca unul corect de către directorul executiv al DJTS Hunedoara, Lorincz Szell, acesta menţionând că foarte mulţi dintre colegii săi câştigă salariul minim pe economie. „Eu spun că acest protest este unul corect, pentru că, de foarte mult timp, salariile au rămas la acelaşi nivel. Foarte mulţi au salariul minim pe economie. Dintre toate creşterile succesive de salarii, angajaţii DJTS n-au beneficiat de nici o majorare în ultimii ani. Este posibil ca salariile acestora să fie majorate prin noua lege a salarizării“, a precizat Szell.
Angajaţii DJTS Hunedoara sunt decişi să continue acţiunile de protest şi să declanşeze şi o grevă generală în cazul în care revendicarea lor nu va fi luată în seamă. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gelu Dragancea spune:

    Dar ce faceti voi sa va meritati banii? Ardeti gazul de pomana si luati si bani!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Microbuz cu elevi răsturnat, după ce şoferul a adormit la volan!

O tragedie fără margini a fost la un pas să se producă ieri dimineaţă pe una din şoselele judeţului. Un...

Jiul a câştigat restanţa cu rivalii de la Universitatea

Deşi prima etapă a returului Ligii a IV-a se va desfăşura la finalul acestei săptămâni, primul meci oficial din 2017...

Georgiana Timu, dublă vicecampioană naţională de atletism la juniori III

Atleta Georgiana Timu (foto), legitimată la CNS Cetate Deva, a câştigat două medalii de argint în cadrul finalei campionatului naţional...

Închide